29 Mart Cuma 2024
3 yıl önce

DW Türkçe, DSÖ'nün röportajını çarpıtarak verdi

Türkiye karşıtı operasyonel haberleriyle bilinen Almanya merkezli DW Türkçe, DSÖ'nün röportajını çarpıtarak verdi. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi aleyhine algı oluşturmaya yönelik haberi Rus Sputnik Türkçe, Sözcü, Cumhuriyet gibi birçok internet sitesi tarafından servis edildi. DW Türkçe'nin manipülatif haberi sonrası DSÖ açıklama yaparak röportajın tam metnini yayımladı

2 yıl önce

DW Türkçe algı çalışmalarını sürdürüyor: Şimdi de Çerkesler üzerinden Türkiye'yi hedef aldı

Türkiye karşıtlığıyla bilinen Alman Deutsche Welle, Türkiye'yi hedef alan bir yenisini daha ekledi. DW Türkçe, yayımladığı haberde Çerkeslerin Türkiye sınırları içinde asimilasyon politikalarına maruz kaldıkları iddia edildi. Çerkeslerin, dünyada 40'tan çok ülkede yaşadığı ifade edilen haberde, 'Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da Türkiye'dedir.' denildi. 'DİLİ VE KÜLTÜRÜ YOK OLACAK' Haberde ayrıca, 'Çerkesler kültürlerini kaybetmemek için uğraşıyor. Teşvik etmek lazım, yoksa yakın bir gelecekte Çerkes dili ve kültürü yakın bir gelecekte yok olacak.' ifadelerine yer verildi. Bu algı haberine başta Türkiye'de yaşayan Çerkesler olmak üzere toplumun birçok kesiminden tepkilere neden oldu.

1 yıl önce

Bakan Derya Yanık DW Türkçe'nin tepki toplayan haberi için harekete geçildiğini duyurdu

https://twitter.com/bilgiedinelim/status/1539876339225972738?s=21&t=MOOHQbjosLdEMbuMJXCsdw Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Deutsche Welle Türkçe'nin tepki çeken haberine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Söz konusu habere tepki gösteren Bakan Yanık açıklamasında, "Deutsche Welle Türkçe'nin yaptığı bu haberle tüm basın meslek ilkeleri ve toplumsal değerlere hakaret etmektedir. Öte yandan TCK 227/2. maddede düzenlenen fuhşa teşvik suçunu da işlemektedir" ifadelerini kullandı. "YETKİLİ KURUMLARA GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK" Yanık, açıklamasına şöyle devam etti: "Kadınları aşağılayan, ahlaksızlığı normalleştiren bu yaklaşım kabul edilemez. Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık." https://twitter.com/deryayanikashb/status/1540297887078293505?s=21&t=MOOHQbjosLdEMbuMJXCsdw

1 yıl önce

DW Türkçe'de MHP’ye Sinan Ateş iftirası!

MHP Genel Başkan Yardımcılarından herhangi birinin ‘Emre’ adında özel kalem müdürü bulunmadığı öğrenildi.

1 yıl önce

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın ‘Alevi beldesi Yaylakonak’a yardım gitmedi’ provokasyonunu CHP’li başkan yalanladı

Türkiye’nin yaşadığı asrın felaketi sonrası muhalefet medyasının başlattığı dezenformasyon furyasına Alman vakıflarının Türkiye’de yayın yapan medya kuruluşu DW Türkçe de katıldı. Yalan haberleriyle meşhur olan Alican Uludağ imzalı haberde şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman’a 25 kilometre uzaklıkta dağlık bir alanda kurulu Yaylakonak beldesinde büyük yıkıma neden oldu. Balyan olarak da bilinen ve yaklaşık 2 bin 500 nüfusa sahip Yaylakonak beldesi, Adıyaman merkeze 25 kilometre uzaklıkta dağlık bir alana kurulu. DW Türkçe’nin ulaştığı 280 evin 260’ı yıkılmış durumda. Ayakta kalan 10 ev ise ağır hasarlı. Yalnızca 10 ev oturulabilir durumda. Yıkılan evlerin büyük bölümü de taş duvarlı, toprak damlı olan köy evleri… Alevilerin yaşadığı beldede 72’si merkezde olmak üzere 108 kişi deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Arama kurtarmanın ulaşmadığı beldede enkaz altındakileri de yine köylüler çıkarmış.” YAYLAKONAK’IN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI HABERİ YALANLADI Almanya merkezli DW Türkçe’nin yıllardır Türkiye’de ‘Alevi-Sünni çatışması’ çıkarmak için yalan haberler servis ettiği biliniyor. Deprem üzerinden ‘Alevilere depremde yardım yapılmadı’ provokasyonu yapmak isteyen DW Türkçe’nin yalan haberine Yaylakonak Belde Belediye Başkanı Abuzer Konak tepki gösterdi. DEVLET İLK AKŞAMDAN YANIMIZDAYDI Depremin ilk akşamında 60 kişilik Jandarma ekibinin beldeye geldiğini söyleyen Başkan Aydın, “Depremin yaşandığı ilk saatten itibaren Valimiz ve Alay komutanımız ile sürekli iletişim halindeyiz. İlk günün akşamında 60 kişilik jandarma ekibi geldi, arama kurtarma çalışmaları bitene kadar yanımızda kaldılar. 2. gün 70 civarında Kızılay çadırı geldi, sonradan 40 çadır daha geldi” ifadelerini kullandı. https://www.youtube.com/shorts/sCji9NdoeSI?feature=share TUNCELİ JÖH ANINDA MÜDAHALE ETTİ Adıyaman’ın Yaylakonak beldesinden gelen yardım çağrısı üzerine Valilik tarafından beldeye yönlendirilen Tunceli Jandarma Özel Harekat ekipleri depremin ilk akşamı beldeye ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerine başladı. 52 cenazeyi enkaz altından çıkaran JÖH ekipleri, 20 köylüyü de enkazdan sağ kurtardı.

5 ay önce

DW Türkçe'nin yayınları hakkında kanuni süreç başlatıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, DW Türkçe’nin yayınları hakkında kanuni sürecin başlatıldığını açıkladı.