29 Mart Cuma 2024
4 yıl önce

Der Spiegel, Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri zorla geri gönderme görüntülerini yayınladı

Der Spiegel, Yunanistan, düzensiz göçmen, zorla geri gönderme, görüntüler

2 yıl önce

Der Spiegel: AB başkanlarının ziyaretindeki protokol olayının kaynağı Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlık

Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan 'AB dünya sahnesinde kendini nasıl gülünç duruma düşürüyor' başlıklı değerlendirmede, "AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ziyareti sırasında kandırıldı. Hata ev sahibi Erdoğan'da değil, Konsey Başkanı Charles Michel'deydi. Tuhaf bir güç mücadelesinin sahneleri" ifadeleri yer aldı. Yaşanan protokol olayının 'fiyasko' olarak nitelendirildiği değerlendirmede, bu fiyaskonun sorumlusunun Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlıklar olduğu kaydedildi. Değerlendirmede, Ursula von der Leyen ile Charles Michel arasında aylardır özellikle dış politika konusunda 'belirgin bir didişme' olduğu öne sürülerek, Michel'in AB zirvelerine ev sahipliği yapmaktan daha fazlasını istediği, Leyen'in ise ticaret ve düzenleyici gücüyle dünyayı gölgede bırakan bir jeopolitik komisyona liderlik etmek istediği iddiası yer buldu. Ankara'ya Kovid-19 nedeniyle Ursula von der Leyen'in protokol memurlarının gelmediği, onun yerine Michel'in protokol memurlarının geldiği ve buradaki ayarlamaların o memurlar tarafından yapıldığı ifade edildi. 'Daha önce de benzer durum yaşandı' Spiegel'deki değerlendirmede mart ayı sonunda en son AB'nin çevrim içi zirvesinden sonra Michel'in ekibinin yayınladıkları bir fotoğraf örnek gösterilerek 27 devlet ve hükümet başkanının tümünün Michel'in yanında, diğerlerinin dört katı büyüklüğünde görülebildiği ancak o fotoğraflarda Ursula von der Leyen'in görülmediğine yer verildi. Dergideki değerlendirmede, Ankara'daki protokol olayından önce tarafların çalışma yemeğinde bir araya geldikleri ve burada da bir protokol gerginliğinden son anda dönüldüğü belirtilerek, Türk protokol çalışanlarına övgüde bulunuldu. Yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sadece Charles Michel'in oturacakları koltukların diğer koltuklardan belirgin bir şekilde büyük olduğunun görüldüğü ve Leyen'in bir danışmanın bunu fark ederek durumu Türk tarafına bildirdiği ve Külliye'deki protokolün, derhal koltuğu değiştirerek Ursula von der Leyen'e de büyük bir koltuk tahsis ettikleri kaydedildi.

1 yıl önce

Der Spiegel, Esad rejiminin uyuşturucu ticaretiyle dünyayı nasıl zehirlediğini anlattı

Alman Der Spiegel, Suriye’yi harap hale getiren cani Esed rejiminin, uyuşturucu ticaretiyle iktidarını ayakta tutmaya çalıştığı kanıtlarıyla ortaya koydu. REJİM “KARTEL” OLDU Derginin haberinde özellikle Arap ülkelerinde popüler olan uyuşturucu Captagon’un uluslararası ticaretinin Suriye’den nasıl kontrol edildiği anlatıldı. Bu ticarette Esed rejiminin “Uyuşturucu Karteli” olduğu belirtildi. Habere göre, son yıllarda, güvenlik yetkilileri Captagon’un devasa sevkiyatlarını defalarca engellemeyi başardı. BAŞKA ÜLKELERDE TONLARCA UYUŞTURUCU SEVKİYATI ELE GEÇİRİLDİ 1 Temmuz 2020’de, tek bir günde, İtalya’nın Salerno limanında piyasa değeri yaklaşık bir milyar euro olan tam 84 milyon hap ele geçirildi. Geçen temmuz ayında, Yunan yetkililer 5.25 ton Captagon’a el koymuştu. Nisan 2020’de ise Port Said’deki Mısırlı gümrük yetkilileri, o sırada Beşar Esad’ın en zengin kuzeni Rami Makhlouf’a ait olan ve daha sonra gözden düşecek Suriyeli Milkman şirketine ait 19 bin Tetra Pak konteynerinde paketlenmiş hem Captagon hem de esrar buldu. Makhlouf, o sırada şirketinin işin içinde olduğunu yalanlamıştı. AKDENİZ NARKOTİK DEVLETİ: SURİYE Kasım 2021’de Mısırlılar yine Captagon’a rastladı, bu sefer de tam 11 milyon hap. Mart ayının sonlarında, Port Klang’da tam olarak 94,8 milyon Captagon hapının ortaya çıkmasıyla, sıra Malezya’ya geldi. Lübnan, Hong Kong ve Nijerya’da bulunan uyuşturucuların ardından, Dubai ve Suudi Arabistan’daki limanlarda da çok sayıda sevkiyata el konuldu. Bu devasa uyuşturucu ağı, Esed rejiminin, Suriye’yi kişisel sömürüsü için kullandığını bir kez daha kanıtladı.

1 yıl önce

Der Spiegel'in 'darbe' ikiyüzlülüğü: Almanya'da farklı Türkiye'de farklı

Küresel odakların maşası FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimi, Türk milletinin destansı direnişi ile bertaraf edilmiş Türkiye'de darbeler tarihe karışmıştı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Almanya'da darbe planlayan gruba operasyon düzenlendi. Yaklaşık üç bin Alman polisinin katılımıyla ülke genelinde yapılan baskınlarda terör örgütü üyesi olmak ve darbe planlamak suçlamasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı. Almanya merkezli siyasi dergi Der Spiegel, ülkedeki çalkantılı süreci kapağına taşıdı. Almanya'da yaşananlar için 'darbe' dediler Konuyla ilgili haberin fotoğrafında, darbe planının lideri olduğu belirtilen Heinrich XIII Prens Reus'a yer verildi. Yaşananların darbe girişimi olduğunu açıkça aktaran dergi, "Operasyon: Darbe. Prens Reus ve yeminli muhafızlarının çılgın fantezileri" ifadeleri kullandı. 15 Temmuz'da algı operasyon yapmışlardı Aynı derginin, Türkiye'de altı yıl önceki darbe girişiminde ise tepki çeken ifadelerle algı operasyonuna soyunduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Tel örgülerin ardında Türk bayrağının tasvir edildiği sayılardan birinde, "Bir zamanlar demokrasi vardı." şeklindeki ifadeye yer verilmişti. İkiyüzlü tutum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı bir diğer sayıda ise "Bir ülke özgürlüğünü kaybediyor: Türkiye'ye odaklan." denilmişti.

1 yıl önce

Ali Babacan, Alman Der Spiegel’den aferin aldı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine az bir zaman kala altılı masada aday çıkaramama sorunu sürüyor. Henüz adayını belirleyemeyen altılı masa, geçtiğimiz günlerde ilk çalışmasını kamuoyuna duyurdu. Altı partinin lideri tarafından 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' açıklandı. Mutabakat metninin ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. "Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek" 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne ilişkin görüşlerini açıklayan Babacan, "Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek." dedi. Babacan, yaptıkları çalışmanın öneminden bahsederken şu ifadelere yer verdi: Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa'dan da bakacaklar aferin Türkiye'ye diyecekler. Alman Der Spiegel  Babacan'ın sözlerinin ardından Alman basınından Der Spiegel'de dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.  Spiegel, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı şans elde edebilmek için bir ittifak kurduğunu söyledi. Yine yazıda muhalefetin bir aday belirlemese de bir program üzerinde uzlaştığı ifade edildi. AB üyeliği ve NATO taahhüdüne vurgu yapıldı Konuya ilişkin Spiegel'de, "Türkiye'deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var." denildi. Son olarak yazıda ayrıca, altılı masanın AB üyeliği ve NATO taahhüdünde bulunmasına da vurgu yapıldı.