29 Mart Cuma 2024
3 yıl önce

Boğaziçi Üniversitesi yönetiminden “mevcut kampüslerin taşınacağı” iddialarına yalanlama

"Boğaziçi Üniversitesi’nin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekânlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmıyor." ifadesinin yer aldığı açıklama şöyle sürdürüldü: "Boğaziçi Üniversitesi altı kampüsü (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1 milyon 816 bin 045 metrekare kampüs alanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 1 milyon 095 bin 435 metrekare alana yayılan Kilyos Kampüsü’nün üniversitemize tahsisi Ekim 2020’de yenilenmiş ve arazi eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi. Aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampüsü’nde 'Yenilenebilir Enerji' temalı 140 bin metrekarelik Teknopark alanı izni de verildi. Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecek."

1 yıl önce

Kampüste gece kulübü: ‘Eğitim kurumlarına 100 metre mesafede alkol satışı yasak’

Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni yönetime karşı başlatılan ayaklanmaya destek veren Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), kampüsü gece kulübüne çevirdi. Derneğin, ‘eğitim kurumlarına 100 metreye kadar olan mesafede alkol satışı yasak olduğu halde’ kampüs içerisinde içkili düğünler ve havuz partileri düzenlediğini ortaya çıktı. YASAK DİNLEMEDİLER Kuruluş amacı mezun ve öğrencileri kaynaştırmak, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak olan BÜMED’e eski yönetimler tarafından kampüs içerisinde yer tahsis edildi. Bu yer için sembolik denilebilecek bir ücret ödeyen BÜMED, burayı Niche aldı bir işletmeye kiraladı. İşletme burayı içerisinde tenis kortu, restoran ve yüzme havuzu olan bir tesise çevirdi. Eski yönetimlerin de görmezden gelmesiyle 4250 Sayılı Kanunu’nun 9. maddesinde yer alan ‘Örgün eğitim kurumlarına 100 metreye kadar olan mesafede alkollü içki satışı yasaktır’ yasağına rağmen alkol ruhsatı alındı. LİMİTSİZ İÇKİLİ PARTİLER Bu ruhsatın alınmasının ardından üniversite kampüsü adeta gece kulübüne dönüştü. 2018 yılından itibaren Yaz aylarında alkollü havuz partileri ile düğünlere ev sahipliği yapan işletme, kışın ise kapalı alanda bulunan barda dans organizasyonlarına imza attı. Düğünler sonrasında da sabaha kadar devam eden ‘limitsiz içki’ servisinin yapıldığı ‘after parti’ler düzenlendi. Bu organizasyonların reklamı da sosyal medya üzerinden yapılıp online satıldı. Yasağa rağmen düzenlenen alkollü partilerin, düğünlerin fotoğraf ve videoları da sosyal medya üzerinden paylaşıldı. İşletme sadece Boğaziçi mezunlarına değil, ticari bir işletme gibi parasını veren herkese hizmet sundu. Kazanılan gelirin nereye gittiği ise belirsiz. BELEDİYE MÜHÜRLEDİ Bu pervasızlığa Boğaziçi Üniversitesi yönetimi ‘dur’ dedi. Yönetim yasağı hatırlatarak dernek adına faaliyet gösteren Niche adlı işletmeye alkol satışının durdurulması için tebligat yollayarak para cezası kesti. Ancak dernek buna rağmen alkol satışını durdurmadı. Daha sonra Sarıyer Belediyesi devreye girdi. Belediye yanıltıcı beyanla alınan ruhsatı iptal ederek lokali mühürledi. YÖNETİMİ SUÇLADILAR Kanun maddesine rağmen korsan içkili partiler düzenlemesine göz yuman BÜMED ise ünivesite yönetimini hedef gösteren bir açıklama yaparak ‘alkol satışlarının’ yasal olduğunu savundu. Açıklamada, “Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari sosyal ve sportif faaliyetlerimiz devam etmektedir” denildi.

6 ay önce

Togg Teknoloji Kampüsü'nde ikili vardiya sistemine geçildi, hedef yıl sonuna kadar 26 bin 565 teslimat

Türkiye'nin otomobili Togg'un, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Teknoloji Kampüsü'nde ikili vardiya sistemine geçildi. Yıl sonuna kadar 26 bin 565 aracın sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelin de 2024 yılında tanıtımının yapılması öngörülüyor.