24 Nisan Çarşamba 2024
4 yıl önce

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Emine Yılmaz’ın mağduriyetini giderdi

nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü, emine yılmaz, mağduriyeti, giderildi

3 yıl önce

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yeni karar

içişleri bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü, yeni karar, koronavirüs, 11 mayıs

2 yıl önce

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yoğunluk açıklaması

Genel Müdürlük’ten yapılan açıklama şöyle; “Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında yer verilen “Nüfusta, tapuda randevu krizi! Günler sürüyor...” başlıklı habere ilişkin olarak; Nüfus müdürlüklerine ALO 199 çağrı merkezi vatandaş temsilci ve IVR ve sesli yanıt sisteminin yanı sıra; randevu.nvi.gov.tr, e-Devlet ve NVİ mobil aracılığıyla da randevu alınabilmektedir. Nüfus müdürlüklerinde toplam randevu kapasitesi 206.000 kişi olup, pandemi tedbirleri kapsamında esnek/dönüşümlü çalışma uygulaması ile günlük 145.142 vatandaşımıza randevu verilmektedir. 03.06.2021 tarihinde günlük 145.142 kişilik açılan randevudan 95.265 inin alındığı, açılan randevuların % 65,6 sının dolduğu tespit edilmiştir. 17 günlük tam kapanma sonrasında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Şanlıurfa illerimizde yoğunluklar yaşanması nedeniyle önlem olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ilgili illerde vatandaş destek masaları aracılığıyla acil başvurular karşılanmıştır. Tam kapanma sonrasında Gaziantep gibi yoğunluğun görüldüğü illerimizde nüfus müdürlüklerimizdeki çalışma saatleri 9:00-17:00 olarak yeniden düzenlenmiştir. Randevu doluluk oranının İstanbul genelinde %60, günlük 4.000 randevu kapasiteli İstanbul-Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezinde ise bu oranın %16’dır. Öte yandan Ankara’da %40 ve İzmir’de %70 oranındadır. Ayrıca bu hafta sonu yapılacak LGS sınavıyla ilgili olarak tüm nüfus müdürlüklerimiz Cumartesi ve Pazar günü hizmet vermeye devam edecek olup, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için gerekli önlemler alınmıştır. Dolayısıyla ülkemizin yüz akı olan nüfus ve vatandaşlık hizmetleri, vatandaşlarımızın memnuniyeti üzerinden yürüttüğü çalışmalar aynı anlayışla devam etmektedir. Bu anlayışla günümüz itibariyle 64.354.094 T.C. kimlik kartı, 5.484.797 pasaport ve 12.101.837 sürücü belgesi düzenlenmiştir. Yerelde yaşanan dönemsel yoğunluklar ise ek tedbirlerle giderilmektedir.”

2 yıl önce

AVM’de vatandaşlık verdiği iddia edilen Beyler İnşaat kimin? Ekrem İmamoğlu ile nasıl bir bağlantısı var?

İYİ Parti’nin mülteci provokasyonu yine elinde patladı. İYİ Parti’nin ‘Dişi Hitler’i’ İlay Aksoy’un yayınladığı bilgilere göre, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Historia AVM’deki ilanlarda evle birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da satılıyor. VATANDAŞLIK SATIYOR İDDİASI Vatandaşlık vaadinde bulunan Beyler İnşaat’ın ilanlarına göre, vatandaşlık hizmetleri, ikametgah işleri ve PCR testi ücretleri de ev ücretine dahil. BEYLER İNŞAATIN SAHİBİ EKREM İMAMOĞLU’NUN DESTEKÇİSİ ÇIKTI Cahit Yalçın’ın kardeşleriyle 2007 yılında Ataşehir’de kurduğu Fuar Yapı & Beyler İnşaat Gayrimenkul, ilk projesini 2009 yılında Esenyurt’ta hayata geçirmişti. Sattığı evlerle birlikte vatandaşlık da sattığı iddia edilen Fuar Yapı & Beyler İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da destekçisi çıktı. Cahit Yalçın’a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyadan bağışları için teşekkür ettiği görülüyor. Aykırı ve Sığınmacı Gündem gibi çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı Afgan ve Suriyeli provokasyonlarıyla gündeme gelen siyasilerin Cahit Yalçın ve CHP ilişkisine ne diyecekleri merak konusu oldu.

2 yıl önce

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “900 binden fazla Suriyeliye vatandaşlık verildi” yalanı

Özdağ’ın bu iddialarına yalanlama İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’dan geldi. Ersoy Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir çok söylediğin gibi bu da doğru değil. Keşke bu kadar cesurca yalan beyanda bulunmak yerine bir kez olsun, prof. ünvanına saygılı olup doğrusunu öğrenseydin. Ama siyasetin için her türlü istismara başvuruyorsun. Eminim yalandan yargılanma olsaydı müebbet alırdın.” dedi.

2 yıl önce

Almanya’da Müslüman kadının vatandaşlık başvurusuna erkek yetkiliyle tokalaşmadığı için ret

Avrupa genelinde artan İslam karşıtlığı ve Müslümanların yaşamlarını yönelik baskı her geçen gün artıyor. Bu duruma son örnek Almanya’da yaşandı. Baden-Vürtemberg eyaletine bağlı Rastatt kasabasında geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, Müslüman bir kadının vatandaşlık başvurusu erkek yetkiliyle tokalaşmadığı için reddedildi. DİNİ İNANCI GEREĞİ 2019 yılında Alman vatandaşlığına başvuran, kabul belgelerini de teslim eden kadın, sıra mülakata geldiğinde dini inancı nedeniyle erkek kabul memuruyla tokalaşmak istemedi. Bu duruma anlayış göstermeyen Alman makamları, kadını vatandaşlığa kabul etmedi. "ALMANYA'YA UYMUYOR" Hazırladıkları gerekçe mektubunda da “Erkeklerle tokalaşmayı reddetmenin Alman yaşam koşullarına aykırı olduğu ve temel Alman değerleriyle bağdaşmadığı” belirttiler. KEYFİ KARARLAR OLASI Alman yargısına göre, “köktenci bir kültür ve değerler anlayışı” temelinde el sıkışmayı reddeden herkes “Alman yaşam koşullarında bir sınıflandırmayı” reddetmiş oluyor. Ancak “köktenci bir kültür ve değerler anlayışı” ifadesinin belirsiz sınırları keyfi kararları mümkün kılıyor.

2 yıl önce

Türkiye, 2002'den bu yana 95 bin 845 Ahıska, 5 bin 836 Uygur Türküne vatandaşlık verdi

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, "yasal kalış hakkı" kapsamında Türkiye'de 26 bin 681 Ahıska ve 19 bin 328 Uygur Türkü yaşıyor. 18 bin 611 Ahıska ve 17 bin 997 Uygur Türkünün ise "süresiz kalış hakkı" tanıyan uzun dönem ikamet izni bulunuyor. Ayrıca Ahıska ve Uygur Türklerine, ikamet izni harç bedelinden muaf tutan Turkuaz renkli ikamet izni kartı da veriliyor. 2002 öncesinde 4 bin 840 Ahıska Türkü ve 325 Uygur Türkü vatandaş olurken, 2002 sonrasında ise 95 bin 845 Ahıska Türkü ve 5 bin 836 Uygur Türkü istisnai vatandaşlık kapsamında Türk vatandaşı oldu. Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Türk ve Akraba Toplulukları Dairesi Başkanlığınca Türkiye'de bulunan Ahıska ve Uygur Türklerine yönelik çalışmalar yapılıyor. Özel ofisler hizmet veriyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine, Türkiye'nin büyük önem verdiği Uygur ve Ahıska Türklerinin yoğun olarak yaşadığı illerde iş ve işlemler, oluşturulan ayrı çalışma grupları ve özel ofisler aracılığıyla yürütülüyor. Ortak tarih, kültür ve soy bağının bulunduğu Ahıska ve Uygur Türklerine "kendilerini evlerinde hissettirecek kamu hizmeti" anlayışıyla yaklaşılıyor. Ayrıca yasal statüye ilişkin iş ve işlemler "Türk Soylular Özel Ofisi" tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye'de Uygur ve Ahıska Türkleri tarafından kurulan çok sayıda sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Bu kuruluşlar da kanunlar kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

1 2 3 4