25 Nisan Perşembe 2024
3 yıl önce

Kılıçdaroğlu'nun yeni korona önerileri: Kahvehanede yeni deste açılsın

devlet bahçeli, kemal kılıçdaroğlu, ttb, tabipler birliği, sinan adıyaman, chp, mhp, kahvehane

3 yıl önce

Meclis’te ‘hukuk reformu’ oturumu: Bakan Gül muhalefetin önerilerini topladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk reformu çalışmaları çerçevesinde muhalefet partilerinin de önerilerini aldı

3 yıl önce

AB Komisyonu 'Aşı pasaportu' önerisine sıcak bakmıyor

AB üyesi 27 ülkenin liderleri, Pazartesi akşamı video konferans aracılığıyla bir araya gelerek, koronavirüs aşısı olan kişilere daha fazla seyahat özgürlüğü tanınıp tanınmayacağını ele aldı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sınır ötesi seyahatlerde aşı pasaportunun zorunlu hale getirilmesini önerdi. Ancak Brüksel, birçok AB ülkesi gibi bu konuda zorunluk getirilmesine sıcak bakmıyor

3 yıl önce

Mansur Yavaş’tan kar yağışı sonrası kapanan yollar için çözüm önerisi: Trafiğe çıkmayın

Ankara’da 3. kez etkili olan kar yağışı sonrası yine tuzlanmayan yollarda araçlar mahsur kaldı. Buzlanma nedeniyle kazalar meydana gelirken, sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşlardan araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi.

3 yıl önce

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan işsizliğe çözüm önerisi: Her muhtara bir özel kalem

Kılıçdaroğlu, daha sonra bir konuşma yaptı. Muhtarlık kurumunun çok değerli olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ''Muhtarlık kurumu ne kadar güçlendirilirse Türkiye’de demokrasinin altyapısı o kadar güçlü hale gelir'' diye konuştu.  Türkiye'deki işsizlik sorununu da muhtarlar üzerinden çözüleceğini belirten Kılıçdaroğlu, "10 milyon işsizimiz var, her muhtarlığa bir özel kalem müdürü atanırsa mesele bitiyor." dedi.

3 yıl önce

Güvenlik soruşturması gerilimi! TBMM Başkanı Şentop: Aynaya bakmasını öneriyorum; pişman ederim

2015'te, 1978'te hüküm aynı olduğu için benzer şeylerle karşılaşılmış. İhtilaf üzerine o zaman elektronik oylamaya geçilmesi gerek 1998'de alınmış kararlar da var. iç tüzük hükümler bunu gerektirir. İtiraz var mı yok mu? Budur. İtiraz olduğu o görüntülerde de var. İtiraz olduğunda elektronik oylamaya geçilmesi gerekiyor. İç tüzüğün 13. maddesine göre başkanlık divanına itiraz yapma hakkı var Başkanlık divanı toplanıp karar alıyor, Genel Kurul oyuna sunuyor. Genel Kurul yeniden oylama yapabiliyor. 3 Mart 2015'te HDP'li arkadaşların talebi üzerine Meclis Başkanı, Başkanlık Divanını aynı gün toplamış, karar verilmiş. Kısa zaman içinde toplandığı vaki. Burada arkadaşlar Meclis iradesi bağlamında tartışmalarını manipülatif olarak görüyorum. Bugün başkanvekillerinin açıklamalarını da gördüm. HDP'nin 3 Mart 2015'te itirazı var, aynı gün toplanıp karara bağlanmış. Bütün partilerin böyle itirazları var. Anayasa ve iç tüzük Meclis Başkanı'na genel kurulu yönetme yetkisi veriyor. Meclis başkanvekilleri Meclis Başkanının yerine yönetir. Hangi toplantıyı ne zaman hangi başkanvekilinin yöneteceğine meclis başkanı karar verebilir. 'GÖREVİMİN GEREĞİNİ DE YAPARIM' Başkanvekillerinin yönettiği oturumlarla ilgili sorumluluk Meclis Başkanında olduğu için tartışma olduğunda tartışmaya dahil olmam normaldir. İç tüzüğe aykırı diyen vatandaşa toptancı usulüyle yanıt vermeyi uygun bulmuyorum. Meclis Başkanı koşarak gelmiş falan. Sıkıntı olduğunu fark ettiğimde koşa koşa giderim, bu benim görevimdir, görevimin gereğini de yaparım 'SEVİYEYİ DÜŞÜRMEK İSTEMEM, PİŞMAN EDERİM' O arkadaşa konuşurken aynaya bakmasını tavsiye ediyorum ne anlama geldiğini anlaması için. Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi ifade etmek isterim; pişman ederim. İşaretle oylamak diye bir oylama usulu var. İşaretle oylama genel olarak meclisin farklı hükümler olmazsa genel olarak kullandığı oylamadır. Tam olarak sayı hesabı da yok. Çoğunluk ne taraftadır onunla karar verilir. Başkanla katip üyeler birlikte sayarlar, hangisinin çok olduğunu diyor. Bir katip üye yanlışlık var, sayı yok yeter sayısı dediği zaman elektronik oylamaya geçilmesi lazım. Bu oylamada da sistemde fark var. Açık oylama kimin ne oy verdiğinin belli olduğu oylamadır. İşari oylamada ise sayı ve kim olduğunu tespit etmek zor olduğu için.

3 yıl önce

İşsizliğin çözümüne ilişkin her muhtarlığa özel kalem müdürü atanması önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu yine kendisiyle çelişti: 10 milyon kişiye birden istihdam yaratamazsınız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da muhtarlarla buluşmasında işsizliğin çözümüne ilişkin her muhtarlığa özel kalem müdürü atanması önerisinde bulunmuş; "Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin. 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi, özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter" demişti. ‘Muhtarlara özel kalem’ söyleminde de çark etti Daha önce terörle mücadeleden S-400 alımına, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından şehir hastanelerine kadar yaptığı birçok açıklamada, birbirinin zıttı söylemlerde bulunan Kılıçdaroğlu, 'Her muhtara özel kalem atanırsa işsizlik biter' söyleminde de kendisiyle çelişti. “10 milyon kişiye birden istihdam yaratılamaz” “Esnaf çocuklarıyla” video konferans yöntemiyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "İşsizlik sorunu temel sorunlardan biridir. 10 milyon işsizimiz var. Süratle çözmek gerekiyor. Birden bire düğmeye bastığınız zaman, siz 10 milyon kişiye birden istihdam yaratamazsınız" dedi.

2 yıl önce

MÜSİAD'dan yüzde 40'lık zam önerisi: Yükümüz 840 lirada kalsın, asgari ücret 4 bin TL olsun

Bursa'da gazetecilerle bir araya gelen Asmalı "Yüzde 40'ın altındaki bir rakam psikolojik olarak insanlarları mutlu etmeyecek Yaptığımız hesaplamalara göre yüzde 41.55'lik bir zam net 4 bin liralara tekabül ediyor. 4 bin lira da psikolojik bir eşiktir, bunun altına düşülmemesi gerekir" dedi. SANAYİCİ KâR ETTİ Asgari ücretin 4 bin liraya yükseltilmesi durumunda işverene 2021 yılına göre getireceği ekstra maliyetin 1740 lira olacağını belirten Asmalı, "Biz diyoruz ki iş adamları, sanayiciler olarak 4 bin liraları sineye çekelim yalnız vergi maliyetinin yüzde 50'lik dilimini, yaklaşık 850 lirayı devlet karşılasın" dedi. İhracatçılar başta olmak üzere sanayicilerin elde ettiği yüksek kazançlara dikkat çeken Asmalı "Sanayiciler, üreticiler, ihracatçılar iyi kazanırken emekçi kesimin geçim sıkıntısına düşmesini arzu etmeyiz" dedi. Kurdaki artış manipulatif Asmalı kurlarda şu andaki rakamların gerçekçi olmadığını söyledi. Kurda bu derece artışa sebep olacak verilerin olmadığını ifade eden Asmalı "Türkiye'nin kamu borçlanması, hane borçlanması, özel sektörün borçlanması Avrupa'nın pek çok ülkesinden daha iyi. Özel sektörün kısa vadeli dolar borç pozisyonu da 60 milyar dolar civarında artıda. Kısa vadeli borçlarda da bir sıkıntı yok. Bütün bunlara baktığımızda bir manipulatif hareket olduğu belli. 10 -15 gün içinde kurdaki oynaklığın azalacağını öngörüyoruz" diye konuştu. Hedef TOGG'a % 50 üretim Asmalı "Yerli otononun en önemli parçalarını MÜSİAD üyesi kuruluşlar yapacak. TOGG'un şasesini Beyçelik yapacak. Elektrikli motorunu Aksaray'daki AEMOT üretecek. Birçok üyemiz TOGG'un üretimde yer almak istiyor. Hedefimiz en az yüzde 50'sinin üyelerimiz tarafından üretilmesi" dedi.

1 2 3 4