28 Mart Perşembe 2024

Almanya işçi bulmakta zorlanıyor! Türkiye'den aradıklarını bulamadılar…

Almanya işçi bulmakta zorlanıyor! Türkiye'den aradıklarını bulamadılar…

Çalıştıracak işçi bulamadıkları için Türkiye’de ilana çıkan Almanya’ya, havalimanlarında çalışmak için başvuru olmadı. Pilotların bile valiz taşıdığı Almanya havalimanları için beklenen ilgi gelmedi. Alman basını, Türk işçiler konusunda beklenenin henüz gerçekleşmediğini yazdı. Oturum ve çalışma izni de Almanların derdine çare olmadı.

 

Berlin yönetimi, havalimanlarındaki kaos görüntülerini ortadan kaldırmak için Türkiye başta olmak üzere, yurt dışından geçici işçi getirmeye onay verdi. Söz konusu Avrupa ülkesinde aylık 2 bin 500 euro maaşla istihdam edilmek üzere Türkiye'de ilan yayınlandı ancak beklenen ilgiyi görmedi.

 

Rheinische Post gazetesi "Almanya'daki havalimanları için Türkiye'den gelen yardımcılar nerede?" diye sordu. Haberde, "en az 2 bin geçici işçinin, Türkiye'den gelip, Alman havalimanlarındaki kaosu hafifletmemesi gerektiği" vurgulandı.

 

Almanya'daki havalimanlarında personel eksikliği, hem uçuş iptallerine hem de yolcuların uzun süreli beklemelerine yol açıyor. Krizin çözülmesi gerektiğine vurgu yapılan haberde, "Ancak şimdiye kadar kimse gelmedi." denildi. Türkiye'den işçi ilanına yeterli ilginin gösterilmemesi konusunda, "Neden böyle oldu? Türkiye'deki insanlar neden büyük bir hayal kırıklığına uğradı?" şeklinde sorular yöneltildi.

 

OTURUM VE ÇALIŞMA İZNİ BİLE FAYDA ETMEDİ

 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Şirketlerin ülke dışından, özellikle Türkiye'den yardımcı işçileri almalarına olanak tanıyoruz." diye konuşmuştu. Faeser, yurt dışından getirilecek işçilere oturum ve çalışma izni çıkaracaklarını söylemiş, söz konusu görevlilerin bagajlarla ilgili bölümde istihdam edileceğini belirtmişti.

 

Yeni Yorum