23 Nisan Salı 2024

Bakan Nebati: Borsa İstanbul'a 13.6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleşti

Bakan Nebati: Borsa İstanbul'a 13.6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiğini duyurdu. Bakan Nebati ayrıca, TCMB brüt rezervinde de 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış kaydedildiğine değindi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Borsa İstanbul'un öncülüğünde sermaye piyasalarının derinleşmeyi sürdürdüğünü ifade eden Bakan Nebati, Borsa İstanbul'da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiğini bildirdi.

Bakan Nureddin Nebati, "Eş zamanlı olarak, TCMB brüt rezervimizde de 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış kaydedildi. Sermaye ve para piyasalarımızda güven ortamının sürdürülmesi açısından yabancı yatırımcının yüksek ilgisi bizleri sevindirmektedir." dedi.

 

Türkiye Ekonomi Modeli ile yürütülen politikaların çok yönlü ve hedef odaklı olduğuna vurgu yapan Bakan Nebati, "Finans ve sermaye piyasalarını destekleyici adımlarımızı sürdürecek, üreterek büyüyen Türkiye olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerinbi kullandı.

Yeni Yorum