16 Nisan Salı 2024

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye tahıl anlaşması övgüsü: Dünya için umut ve mucize

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye tahıl anlaşması övgüsü: Dünya için umut ve mucize

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Türkiye'nin desteği ile imzaladığı tahıl anlaşması ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Guterres, anlaşmanın dünya için unut ve mucize olduğunu söyledi. Guterres, gübre kıtlığına dikkat çekerek, "Bir an önce harekete geçilmezse küresel gübre kıtlığı, hızla küresel gıda kıtlığına dönüşecek" dedi.

 

Birleşmiş Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurul Görüşmelerinin açılışında açıklamalar yaptı. Guterres, Türkiye'nin desteğiyle sağlanan tahıl anlaşmasını överek, anlaşmanın dünya için ''umut'' ve ''mucize'' olduğunu söyledi.

 

"Bir an önce harekete geçilmezse küresel gübre kıtlığı, hızla küresel gıda kıtlığına dönüşecek." diyen Guterres, "Öfke, hiddet ve olumsuzlukları paraya çeviren bir iş modeline dayalı sosyal medya platformları, toplumlara tarif edilemez zararlar veriyor." açıklamasını yaptı.

 

Guterres, "Jeopolitik bölünmüşlükler Güvenlik Konseyi'nin işleyişini, uluslararası hukuku ve işbirliğini baltalıyor. Bu şekilde devam edemeyiz." dedi.

 

Yeni Yorum