19 Mart Salı 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TİSK Genel Kurulu'nda asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TİSK Genel Kurulu'nda asgari ücret açıklaması!

TİSK Genel Kurulu'nda asgari ücret hakkında konuşan Erdoğan, "Çalışma hayatını tüm taraflarıyla dinledik, adalet ve hakkaniyeti elden bırakmadan orta yolu bulmaya gayret gösterdik. Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

TİSK'in 28'inci genel kurulunun ülkemiz, çalışma hayatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Hepimizin malumu olduğu üzere işçi işveren kesimi arasındaki diyalog güçlü olmadığı, ilişkiler sağlıklı yürümediği zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Çünkü çalışma hayatının bir tarafında işçiler, diğer tarafında işverenler bulunmakta, devlet de her iki tarafın beklentilerini ve çıkarlarını gözeten bir konumla bu denklemde yerini almaktadır.

 

İktidara geldiğimiz günden beri tüm kesimlerin hassasiyetini dikkate alan politika izlemeye dikkat ettik.

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

 

Çalışma hayatını tüm taraflarıyla dinledik, adalet ve hakkaniyeti elden bırakmadan orta yolu bulmaya gayret gösterdik. TİSK temsil ettiği işverenlerin katkılarıyla bu tabloda kritik bir konuma sahiptir. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerine kadar işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik. Sadece rapor yayımlayan birileri gibi, demeç veren kuruluş olmanın ötesine geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması bunun sebebidir. Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik.

 

ENFLASYON MESAJI: ŞUBAT'TAN SONRA İYİLEŞME HIZLANACAK

 

Siyasette, ekonomide kendi kararlarını kendi veren bir Türkiye var. Dün açıklanan enflasyon iyileşmenin başladığını gösteriyor. Yılbaşından itibaren iyileşme hızlanacaktır. Önümüzdeki şubat ayından itibaren kontrolü daha kolay ve daha makul bir yere gelecektir.

 

"İDLİB'DE GEREKEN TEDBİRLERİ ALDIK"

 

Terör Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa biz onları içeri sokarak değil kaynağında bitiriyoruz. Kobani bitti, İdlib'de gereken tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz.

Yeni Yorum