19 Mart Salı 2024

Enflasyon oranları açıklandı… Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu!

Enflasyon oranları açıklandı… Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu!

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam oranı belli oldu. En düşük memur maaşı 9 bin liranın üzerine çıktı. Emekli memur maaşı ise 6 bin TL oldu.

 

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam oranı belli oldu. Buna göre memurlar yüzde 41,69'luk zammı garantilemiş oldu. SSK ve Bağkur emeklileri ise maaşlarına yüzde 42,35 oranında zam alacak.

 

Buna göre hükümet sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zam için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın ve emekçilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak." dedi.

 

Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yılbaşında devreye giren asgari ücret kadar gelirin vergi dışı kalması nedeniyle memur maaşlarına 300 lira ücret artışı yansımış olacak.

 

Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak.

 

2022 YILI OCAK DÖNEMİNDE MAAŞLARA NE KADAR ARTIŞ YAPILMIŞTI?

 

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılmıştı.

 

ENFLASYON

 

TÜİK, 2022 yılı haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.

 

TÜFE'de 2022 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti.

Yeni Yorum