16 Nisan Salı 2024

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından İngiliz turistler Türkiye’ye akın etmeye başladı

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından İngiliz turistler Türkiye’ye akın etmeye başladı

Türkiye’ye ingiliz turist akını hızladı. İngiliz turistler, uçuşların başladığı Ege ve Antalya bölgesinde tatil imkanlarından faydalanmaya devam ederken, gelemeyenler ise 2022 yılı Türkiye rezervasyonlarına hız kazandırdı. 

 

Türkiye’ye 2022 yılı için ciddi rezervasyon talebi aldıklarını aktaran Easyjet Holidays CEO’su Garry Wilson, 2023 yılı satışlarına da başladıklarını duyurdu.

 

Wilson, Antalya’da Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ile görüştü. Türkiye’ye 2022 yılı için çok önemli rezervasyon talebi olduğunu vurgulayan Wilson, 2023 satışlarını devreye aldıklarını duyurdu.

 

1 milyon koltuk

 

Türkiye için 600 bin koltuk kapasitelerini 1 milyona çıkartacaklarını vurgulayan Wilson, “En büyük amacımız Easyjet’i Avrupa’dan Türkiye’ye en çok turist getiren havayolu şirketi yapmak” diye konuştu.

 

Wilson, “Easyjet olarak kış boyunca Antalya’ya uçmaya devam edeceğiz. İngiltere’nin üç havalimanından haftalık 7 uçuş planımız var. Bu uçuşlar kış boyunca devam edecek ve mart ayı ile yaz operasyonlarımıza başlayacağız” dedi.

 

Türkiye’nin pandemi sonrasında çok hızlı aksiyon gösterip güvenli turizm sertifikalarıyla ciddi önlemler aldığını belirten Wilson, “Londra’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile biraraya gelerek planlamalarımızı konuştuk” dedi.

 

Türkiye’nin farkı

 

Türkiye’nin pandemi döneminde yaptığı çalışmalara da değinen Wilson, “Gerek aktif çalışmaları, gerek otellerdeki sertifika programları, gerek kaynak pazarlardaki reklam çalışmaları ve bu süreçte tatile gelen müşterilerin memnuniyeti ile Türkiye, rakip destinasyonlar arasında kendisini pozitif ayrıştırdı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Türkiye’nin İngiliz vatandaşlarına vize muafiyeti getirmesi, Türkiye’ye gelecek turist sayısına da pozitif katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Yeni Yorum