19 Mart Salı 2024

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyondaki gerilemeyi daha fazla göreceğiz

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyondaki gerilemeyi daha fazla göreceğiz

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonla ilgili "Baz etkisi geçen seneki kur ataklarından sonra oluşan bir maliyet. Savaşın da etkisiyle yüksek enflasyon vardı. Enflasyondaki gerilemeyi daha fazla göreceğiz. Yıl sonunu çok daha iyi bir noktada kapatacağız. Ocak sonu ve şubat ayında, enflasyonu yükselten sebepler geride kalacak" açıklamasını yaptı.

 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Kavcıoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

 

Enflasyon bizim de dünyanın da en önemli sorunlarının başında geliyor. Enflasyonu artıran tüm etkenlerin artık sona erdiğini düşünüyorum. Enflasyon artık gerilemeye başladı. Enflasyondaki gerilemeyi daha fazla göreceğiz. Süreçte uyguladığımız politikalarda bizim bütünleşik politika çerçevemiz bu noktaya bizi getirdi. 

 

Sürdürülebilir fiyat istikrarı da oluşturuldu. Faiz, kur politikası, rezerv politikası gibi birçok politika enflasyonu daha da gerilemeye sebep olacak.

 

 "LİRAYI EN ÖNEMLİ MERKEZE OTURTTUK"

 

Liralaşmayı en önemli merkeze oturttuk. Döviz Kuru spekülasyonunu liralaşma stratejimizle sona erdiriyoruz. Sürdürülebilir fiyat istikrarını inşallah sağlamış olacağız. Baz etkisi geçen seneki kur ataklarından sonra oluşan bir maliyet. Savaşın da etkisiyle yüksek Enflasyon vardı. Yıl sonunu çok daha iyi bir noktada kapatacağız. Ocak sonu ve şubat ayında, enflasyonu yükselten sebepler geride kalacak. 

 

Yeni Yorum