28 Mart Perşembe 2024

Sinop Valisi’nden vatandaştan yağ saklayan BİM sorumlusuna: Hayatınızı yaşanmaz yaparız

Sinop Valisi Karaömeroğlu'ndan marketlere şok denetim Sinop'ta marketlerde stokçuluğun önüne geçilmesi için uygulanan denetimlere Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu da katıldı. Vali Karaömeroğlu, stokçuluk yapan zincir market sorumlusuna, “hayatınızı yaşanmaz yaparız” şeklinde tepki gösterdi.

 

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla illerde Ticaret İl Müdürlükleri ve belediye zabıta ekiplerinin yürüttükleri marketlerde stokçuluğu engellemek adına yürütülen denetimlere Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan ile market denetimine çıktı. BİM ve A101 gibi zincir marketlerin de aralarında bulunduğu marketlerin yağ raflarını ve depoları inceleyen Vali Karaömeroğlu, depoda ürün beklememesi konusunda sert şekilde uyararak stokçuluk yapana acımadıklarını dile getirdi.

 

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, denetimde bulunduğu BİM market sorumlusunun raflarda olması gerek yağları depolarda stokladığını görünce sorumluya, “hayatınızı yaşanmaz yaparız” şeklinde tepki gösterdi.

 

Vali Karaömeroğlu demetimlerden sonra yaptığı açıklamada, "İlimizde bir sıkıntı gözükmüyor. Marketçilerimizi fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana bir müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza haksızlık eden hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Özellikle zincir marketlerin depoları ilimizde olmadığı için, depoları yakın büyük şehirlerde olduğu için bakamıyoruz, sadece kendi dükkanlarının küçük depolarını kontrol edebiliyoruz. Burada önemli olan depolarda bu tür beklemeleri engellemek. Oralarda bekletip de fiyatın yükselmesine sebep olmamak. Biz mevcut ilimizdeki onların küçük depolarını denetledik" dedi.

Yeni Yorum