28 Mart Perşembe 2024

AK Parti Sözcüsü’nde Macron'a sert tepki! 'Biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz’

AK Parti Sözcüsü’nde Macron'a sert tepki!  'Biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesinin Doğu Akdeniz'de Türkiye’ye karşı sert bir tavır takınarak "kırmızı çizgi politikası” uyguladığı sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik, "Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz" ifadelerini kullandı.

 

Son dakika haberi... İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

 

DİYARBAKIR ANNELERİNİN NÖBETİ

 

Terörle mücadele konusunda kahramanlarımız canlarını feda ediyor. Mekanları cennet olsun. 3 Eylül’de başlayan Diyarbakır annelerinin nöbeti 3 Eylül’de 1. yılını dolduruyor. Ailelerin bir kısmı evlatlarına kavuştu, diğerleri de kavuşmaya devam ediyor. Bütün annelerinin ellerinden öpüyoruz.

 

GİRESUN'DA SEL FELAKETİ

 

2020 senesinde birçok doğal afetle karşılaştık. Giresun’daki seldeki çalışmaları Cumhurbaşkanımız ilçe ilçe takip etti. Bakanlarımız derhal bölgeye gitti. Gelinen noktada 179 mahsur kalan vatandaşımız kurtarılmış, kapanan köy yolları açılmıştır. Bölge halkına ekonomik destek sağlanmıştır. Sel felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar destek verilecek. KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek.

 

BAYRAMLARIN YARIŞTIRILMASI

 

Geçtiğimiz günlerde milletimiz için önemli günleri kutladık. Malazgirt ve 30 Ağustos zaferleri. Malazgirt ve 30 Ağustos’ta aynı mesajın verildiğini görürüz. Bir tanesinde buraya geldiğimiz diğerinde ise buraya geldiğimiz ve gitmeyeceğimiz mesajı verildi. Üzücü olan bayramların yarıştırılması. İçişleri Bakanlığı’nın bunu yasakladığı gibi şeyle söylendi bunlar yalandır. Bu yalanlar hızlı şekilde oluşturuluyor ve yayılıyor. Bir fitne şebekesi bunları yayıyor. Kovid çerçevesinde diğer bayramlarda hangi tedbirler uygulandıysa, 30 Ağustos’ta da uygulandı. Milletin gözüyle tarihimize bakanlar, Malazgirt ile 30 Ağustos arasında çelişki ya da birbirine alternatif iki mesaj görmez.

 

TERÖRLE MÜCADELE

 

DEAŞ’la mücadele konusu önemli bir konu. Cumhurbaşkanımız bunların İslam'la alakasının olmadığını belirtti. DEAŞ’a en büyük kayıplara verdirmiş ülkeyiz. DEAŞ’la PKK/PYD arasında bağlar vardır. Hepsiyle aynı mücadele yürütülmeli. DEAŞ ile mücadele, insanlık adına yapılan bir mücadeledir.

 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Kovid tedbirleri dolayısı ile 18 Eylül’e kadar uzaktan eğitim devam edecek. Her gün öğretmen kardeşlerimiz öğrencileri ile canlı görüşme yapabilecek. Uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar için EBA destek noktaları açıldı

 

VENEZUELA'DAN PEYNİR İTHAL EDİLECEK İDDİASI

 

Venezuella’dan peynir ithal edileceğine dair bir şey ortaya atıldı, böyle bir şey yok.

 

DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİM

 

Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor. Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Türkiye yüzde yüz haklıdır. Uluslararası anlaşmalara baktığımızda da haklılığını görürüz. AB Yunanistan’ın yaptıklarını destekler noktadır. Yapılan iş Yunanistan’ın şımarıklığını artıracak şekildedir. Biz çalışmalarımızı yetki alanda yapıyoruz. Meis adasının kıta sahanlığı olamaz. Türkiye’ye 2 kilometre Yunanistan’a 540 kilometre uzaklıktadır. Paris Anlaşması’na göre Meis Adası silahsızlandırılmıştır. Belli ölçüde bir güç bulunabilir. Yunan Başbakanı’nın gidip yalvarmadığı ülke kalmamıştır. Mavi Vatan konusunda şaka kaldırmayacağımızı bildirmek isterim

 

MACRON'A 'KIRMIZI ÇİZGİ' TEPKİSİ

 

Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz.

 

VAKA SAYISINDA ARTIŞ 

 

Sağlık Bakanımız ve İçişleri bakanımız gerekli çalışmaları yapıyor. Vaka sayısında artış devam ederse bazı izlerde yeni tedbirler alınabilir, ancak şu an böyle bir şey söz konusu değil. 

 

BARIŞ ATAY MESELESİ

 

Bir milletvekili sıfatı taşıyan birisi, bu sıfata yakışmayan bir şekilde İçişleri bakanımıza 'tecavüzün kollayıcısı' diyor. Bu milletvekilinin ahlaksız sözünü görmezden geliyorlar, sonra İçişleri bakanımızın buna verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Birisi çıkıp da böyle bir saygısızlık yaptığı zaman İçişleri bakanımızın verdiği cevabı aynen veririz. İçişleri bakanımız doğru yapmıştır. Bu terbiyesizliği görmeden verilen cevabı şiddetin kışkırtıcılığı olarak görmek ikinci bir terbiyesizliktir. Burada kınanması gereken o milletvekilidir. Birisi İçişleri bakanımızın kişilik haklarına saldıracak, o kişilik haklarını koruduğu için saldırıyı kışkırtmakla suçlanacak. Böyle bir şey olabilir mi. hepimiz saldırıya tepki gösterelim ama İçişleri bakanına yapılan saygısızlığı da görelim. Bu ahlaksız bir denklemdir.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEST İSTENDİĞİ İDDİASI

 

(Adli yıl açılışında CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan koronavirüs testi istendiği iddiası)Bu tip toplantılarda katılım söz konusu olduğunda test yaptırılır. Test yaptırmak katıldığınız topluluğa saygınızı gösterir.

 

 

Yeni Yorum