26 Nisan Cuma 2024

Balkan ülkelerinden gelen gençler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Ümraniye’de ikamet eden göçmenlerle buluşup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy istedi

Balkan ülkelerinden gelen gençler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Ümraniye’de ikamet eden göçmenlerle buluşup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy istedi

Balkan ülkelerinden gelen gençler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Ümraniye’de ikamet eden Rumelili göçmenlerle buluşup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy istedi. Sancak’tan gelen Aija Madzoviç, Balkanlar'ın unutulmaması için Cumhurbaşkanı'na tüm güçleriyle destek olacaklarını söyledi. Kalkandereli Kadir İsmaili ise geliş nedenlerini şöyle anlattı: “Esnaf abilerimizi, ablalarımızı ziyaret ederek diyoruz ki: ‘Türkiye’ye minnet borcumuz var. Bunu bizim ödeme şansımız yok. Oy kullanamıyoruz. Fakat siz Erdoğan’a oy vererek borcumuzu ödemiş olun.”

 

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği program kapsamında Balkan ülkelerinden 42 gönüllü 14 Mayıs’taki seçimler için İstanbul’a geldi. Yoğun olarak Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Ümraniye’de ikamet eden Rumelili göçmenler ile buluşup seçim çalışmalarına destek veren gönüllüler, Türkiye’nin Balkanları unutmadığını söyledi.

 

TÜRKİYE OSMANLI’NIN TEMSİLCİSİDİR

 

Kuzey Makedonya Kalkandelen şehrinden gelen Kadir İsmaili, “Sadece dualarımızla değil, buraya gelerek sahada da destek vermek istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Kuzey Makedonya ve Balkanlar’da çok seviliyor. Biz de Rumelili göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Ümraniye gibi semtlerde esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Burada esnaf, abilerimizi, ablalarımızı ziyaret ederek, diyoruz ki: ‘Bizim Türkiye bir minnet borcumuz var. Bunu bizim ödeme şansımız yok. Oy kullanamıyoruz. Fakat siz biz Rumelili kardeşleriniz için 14 Mayıs’ta Tayyip Erdoğan’a oy vererek bizim borcumuzu ödemiş olun.’ Türkiye her alanda gelişiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan, her konuda balkan ülkelerine destek veriyor. Biz bölündüğümüz için yeteri kadar gelişemedik. Buradaki kardeşlerimize buranın ne kadar ilerlediğini dış bir görüşten anlatmak istedik. Türkiye, Osmanlı’nın en güzel temsilcisidir” şeklinde konuştu.

 

KUTLAMA İÇİN TEKRAR GELECEĞİZ

 

Sırbistan’ın Sancak bölgesinden gelen SDA Sancak Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Alija Madzoviç, Türkiye’deki seçimlerin sadece Sancak’ta değil tüm Balkanlar’da hayatın akışını değiştirebilecek önemli bir dönüm noktası gördüklerini belirterek, şöyle devam etti: “Aslen Sancaklı olan hemşehrilerimize yaptığımız ziyarette memleketimiz, halklarımız arasındaki ilişkiler ve ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok duygusal bir konuşma yapma fırsatı bulduk. Amacımız halkımızı tanımak, bugün nerede olduklarını, Erdoğan’a desteklerinin ne kadar önemli olduğunu ve aynı zamanda birbirlerini kollamalarının ve bölünmemelerinin neden önemli olduğunu duyup görmekti. Balkanlar unutulmamalı ve kendi haline terk edilmemeli, bu yüzden Cumhurbaşkanına tüm gücümüzle destek olacağız. Seçimi kazandıktan sonra kutlama için tekrardan Türkiye’ye geleceğiz inşallah.”

 

Mücadelemiz yeni başlıyor

 

SDA Saraybosna Gençlik Kolları İl Başkanı Kerim Balić ise, kendi ülkelerinde yaşanan seçim sürecinden sonra yaşadıkları zorlukları Türkiye’nin de yaşamasını istemediklerini söyledi: “Biz de yakın zamanda seçim atlattık ve buradaki gibi 6’lı bir koalisyon vardı. Seçimleri onlar kazandı. Ve yaşanan bu sürecin ne kadar zor olduğunu gördük. Bunu Türkiye’deki Boşnak kardeşlerimize anlatmak için geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Türkiye’de hem de dünyada barışı sağlayan ve temin eden bir lider. Halkına hizmet eden ve Türkiye’nin gelişimi için çalışan bir lider. Türkiye’deki hemşehrilerimize dışarıdan bir gözle yapılan hizmetleri hatırlatmak istedik. Allah’a güveniyoruz ve zaferi hep birlikte kucaklayacağımızı ve büyük seçim zaferinden sonra ortak hedeflerimize ulaşmak için daha da çok çalışmaya devam edeceğimizi umuyoruz çünkü en büyük mücadele daha yeni başlıyor.”

Yeni Yorum