28 Mart Perşembe 2024

CHP'de dünür tartışması

CHP'de dünür tartışması

"1000 Günde Memleket" hareketini başlattığını açıklayan CHP’li Muharrem İnce konuşulmaya devam ediyor.

 

Muharrem İnce'nin yaptığı toplantıda dile getirdiği CHP yönetimine yönelik eleştirilerine CHP'den bir yanıt gelmişti. Genel Merkez, Muharrem İnce'nin 6 iddiasına tek tek cevap verirken, CHP'nin eski genel sekreteri ve eski CHP'li vekil Algan Hacaloğlu'ndan söz konusu yanıtlardan birine itiraz geldi.

 

CHP, İnce'nin, "Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Cumhurbaşkanı Adayına yakın isimleri siyaseten engellemiş ve aday göstermemiştir" şeklindeki iddiasına karşılık, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme ölçüsü, kimin kime yakın olduğu değil, kazanma potansiyelidir. Bu potansiyel de yapılan anketler ile belirlenmiştir. Öte yandan iddia sahibinin dünürü de dahil olmak üzere, yerel seçimlerde de halkın desteğini alan her CHP’li aday gösterilmiştir" ifadesini kullanmıştı.

 

Hacaloğlu, CHP'nin yanıtına karşılık kastedilen kişinin 41 yıllık CHP'li Özcan Işıklar'ın olduğunu söylerken, "Özcan Işıklar’ın kızı İdil Göknil 11 Temmuz 2017 yılında Muharrem İnce’nin oğlu Salih Arda ile evlenmiştir. Yalova’daki düğünde eşimle beraber ben de vardım. Sayın Deniz Baykal da vardı, sayın Kemal Kılıçdaroğlu da vardı..." diye belirtti.

 

Hacaloğlu, "'Dünürü de aday yaptık' demek CHP’nin kurumsal tavrı olamaz. Bu ifade, örgüte, parti emeğine yapılmış büyük bir ayıp ve saygısızlıktır" dedi.

Algan Hacaloğlu'nun açıklaması şu şekilde:

 

"Muharrem İnce’nin, "Millet İttifakı" içinde kalarak özünde R. Tayyip Erdoğan’ı, gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "sandıkta devirmeyi" hedef alan Memleket Hareketi çıkışına CHP yönetiminin verdiği 6 maddelik yanıtın özellikle 2. maddesini son derece yadırgadım. 

CHP Açıklaması: “....Öte yandan iddia sahibinin (M. İnce kasdediliyor) 'dünürü' de dahil olmak üzere (Ö. Işıklar kastediliyor), halkın desteğini alan her CHP’li aday gösterilmiştir.”

 

Soruyorum...

 

Özcan Işıklar kimdir?

 

(Özcan Işıklar, 1960 yılında Silivri’de doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Silivri’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Tarih Araştırmacısı olarak mezun oldu. 1979’da Silivri CHP Gençlik kollarında siyasete başlayan Özcan Işıklar, 1984’te SODEP Kurucusu oldu. Partinin İl ve İlçe örgütü içerisinde çeşitli kademelerde görevler üstlenen Işıklar 1986 ‘da Kurultay delegesi seçildi. SHP İlçe sekreterliği, CHP Yönetim kurulu üyeliği görevlerinin ardından 1994-1999 yılları arasında Silivri Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi oldu. 1999-2004 yıllarında CHP Yönetimindeki Silivri Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Özcan Işıklar 2009 yerel seçimlerinde, CHP’li olarak Silivri Belediye Başkanlığı’na seçildi. 30 Mart 2014 yılı yerel seçimlerinde 2. dönem CHP’’li Belediye Başkanlığı görevine seçildi.)

Yani, 41 yıllık CHP’lidir, CHP emekçisidir. SODEP’lidir, SHP’lidir, tekrar CHP’lidir. Evet; Özcan Işıklar’ın kızı İdil Göknil 11 Temmuz 2017 yılında Muharrem İnce’nin oğlu Salih Arda ile evlenmiştir. (Yalova’daki düğünde eşimle beraber ben de vardım. Sayın Deniz Baykal da vardı, sayın Kemal Kılıçdaroğlu da vardı...)

 

Yani, 31 Mart 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerinde, “dünürü de aday yaptık” demek CHP’nin kurumsal tavrı olamaz. Bu ifade, örgüte, parti emeğine yapılmış büyük bir ayıp ve saygısızlıktır."

Yeni Yorum