28 Mart Perşembe 2024

CHP yine HDP'lilere siper oldu! CHP’li Özkan: Bedeli ağır olur

CHP yine HDP'lilere siper oldu! CHP’li Özkan: Bedeli ağır olur

HDP'nin çağrısı sonrası başlayan Kobani olaylarına ilişkin bu sabah operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında HDP'li eski milletvekillerinin de aralarında olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. HDP'li isimlere en büyük destek ise ittifak ortakları CHP'lilerden geldi.

 

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDILAR

 

Sabah karşı başlayan operasyonlar kapsamında aralarında eski HDP milletvekillerinin de bulunduğu bazı isimler gözaltına alındı.

HDP'ye en yakın isimlerden biri olarak partide öne çıkan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter'dan operasyonların karşısında durdurduğunu gösterdi. Tanrıkulu, "Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve birçok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar" ifadelerini kullandı.

 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, "Kars’ın seçilmiş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen den, RTÜK üyesi Ali Ürküt’e, Sırrı Süreyya Önder’e kadar yüzlerce insan, uydurulmuş gerekçelerle zulm altına alınıyorsa, bedeli ağır olur. Zalimler unutmasın adalet er geç herkese lazım olur" diye tweet attı.

 

CHP'li Hüseyin Aygün, "Soruşturması bir yıldır süren, altı yıl önceki Kobani olayları için 82 siyasetçi gözaltında. Soruşturmanın başında geçen hafta Saray'a gidip hediye alan savcı bulunuyor. Gözaltına alınanlar yeri yurdu belli insanlar. Demek ki, AKP iyice sıkıştı ve HDP'ye vurarak rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

 

Mahmut Tanal da Avukat Kerem Altınparmak'ın attığı "2014’te gerçekleşen Kobane olaylarına ilişkin suçlamalar HDP’li vekillerin ilk gözaltına alındığı 2016'da da vardı. Yani olayın üstünden 6, soruşturmanın üstünden en az 4 yıl geçmiş. Şimdi ne delil bulundu da 6 yıl sonra HDP'li siyasetçilere operasyon yapılmaya karar verildi?" tweetini alıntılayarak, "Konjonktüre göre, hesap görme adına mı hareket ediliyor?" dedi.

 

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı:

 

"Yargıyı intikam aracı olarak kullanmanın dayanılmaz utancı... Düğün çıkışı Saraya giden savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Biilgen bu suçlamanın hukuksuzluğunu 2017 yılında ispatlamış bir siyasi."

 

Kaynak: superhaber.tv

Yeni Yorum