28 Mart Perşembe 2024

Gültekin Uysal'ın o sözleri 6'lı masada kriz çıkarttı: Kılıçdaroğlu, gece yarısı Davutoğlu ile görüştü

Gültekin Uysal'ın o sözleri 6'lı masada kriz çıkarttı: Kılıçdaroğlu, gece yarısı Davutoğlu ile görüştü

6'lı masanın aktörlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültenkin Uysal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım bir anda gündem oldu. Uysal, daha sonra yaptığı açıklamada DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na gönderme yapmadığını söylese de o sözlerin 6'lı masada krize neden olduğu kulislere yansıdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun gece yarısı telefonla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu arayarak tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. AK Parti dönemini hedef alan açıklamalarında Uysal'ın DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdiği iddia edildi. Söz konusu paylaşımlar sonrası yeni bir açıklama yapan Uysal, "Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum" dedi. Uysal'ın açıklamaları "6 'lı masada kriz var" yorumlarına neden olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, tepkisini dile getirdi.

 

6'LI MASADA 'GÜLTEKİN UYSAL' KRİZİ

 

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AK Parti dönemini işaret eden Twitter paylaşımı altılı masada krize neden oldu.

 

Uysal'ın "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" sözleri altılı masanın 24 Nisan'daki buluşması öncesinde gerilime yol açtı. Gelecek Partisi, genel başkan yardımcıları düzeyinde tepkisini iletti.

Konuya ilişkin son durumu ve edindiği kulisleri Halk TV yazarı İsmail Saymaz yazısında aktardı.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DAVUTOĞLU'NA TELEFON

 

Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gece Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu aradığını ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın cumhurbaşkanlığı çıkışını sorduğunu yazdı.

 

CHP liderinin, Uysal’ın "20 yıllık AK Parti iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetini hatırlatarak, "Biliyorum, böyle bir gelişme oldu. Yarın görüşeceğiz. Bana söyleyeceğiz bir şey var mı?" diye sorduğunu aktaran Saymaz, “Gece telefonu biraz da Davutoğlu'nun gönlünü almak içindi” dedi.

 

UYSAL'IN AÇIKLAMALARI SONRASI ŞOK OLMUŞ

 

Davutoğlu’nun Uysal’ın tweet’i karşısında şok olduğunu ve yakın çevresine “CHP'nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?” dediğini ifade eden Saymaz, şunları kaydetti:

 

“Kılıçdaroğlu, Hoca'nın kırgınlığını duymuş olmalı ki, gece yarısı telefon açtı. Dünkü görüşmede Davutoğlu, ‘Doğrusu, üzüldüm. Bu işin muhatabı liderlerdir. Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı’ dedi. Öğrendiğim kadarıyla Gelecek Partisi, Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadı.

 

UYSAL HAREKETE GEÇTİ

 

Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nu, yarın Ali Babacan'ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum.

Yeni Yorum