28 Mart Perşembe 2024

İsmail Saymaz, Halk TV ekranında HDP'yi eleştirdi: "Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?"

İsmail Saymaz, Halk TV ekranında HDP'yi eleştirdi: "Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?"

Halk TV'de bu akşam gazeteci İsmail Saymaz'da HDP'ye ilginç bir çıkış geldi. CHP'nin ittifak ortağı HDP'yi eleştiren Saymaz, "Vekilin dağda fotoğrafı çıkıyor, 'piknik yaptı' diyorlar. Bir başkası Türkiye'ye ömür biçiyor. Diğeri 'Öcalan' sloganı atıp, polise yumruk atıyor. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?" dedi. Bu sözleri üzerine programın moderatörü Seda Selek ve diğer konukların araya girmelerine aldırmayan Saymaz, HDP'ye kendilerini gözden geçirme çağrısında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kanalı Halk TV'de programa katılan gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin son dönemde imza attığı provokasyonları hedef alınca, stüdyodakileri şaşırttı.

 

İsmail Saymaz yayında, her fırsatta HDP'yi savunduklarını ancak toplumda öfke uyandıran eylemler konusunda partinin hiç geri adım atmadığını belirterek şunları söyledi:

 

"HDP'li siyasetçilere yönelik AK Parti'nin tutumunu eleştiriyoruz, kapatma davasını, Selahattin Demirtaş'ın tutuklanmasını eleştiriyoruz. Yargılanmalarının doğru olmadığını eleştiriyoruz ama HDP'lilerin de toplumda öfke uyandıran eylemlerden vazgeçmeleri gerekmez mi? Geçtiğimiz günlerde bir vekilin dağda silahla fotoğrafı çıktı. 'Arkadaşımız pikniğe gitti, hatıra fotoğrafı çektirmiş' dediler. Elindeki kalaşnikof, çiçek değil. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz ya? Ömer Öcalan, 'Türkiye yıkılacak, ömrü uzun değil' dedi. Bir vekil bunu diyebilir mi? Siz vekil olup, yemin ettikten sonra nasıl Türkiye'ye ömür biçebilirsiniz? Bu kabul edilebilir bir durum değil. Sen kimsin ki ömür biçiyorsun? Salihe Aydeniz'in görüntülerini izledim. 'Öcalan' sloganları atmak normal bir şey mi? Bir de polise yumruk atıyorsunuz? Bu normal mi? Polis, sizi durdurmayacak mı kardeşim?"

 

Bu sözleri üzerine programın moderatörü Seda Selek ve diğer konukların araya girmelerine aldırmayan Saymaz, HDP'ye kendilerini gözden geçirme çağrısında bulundu.

Yeni Yorum