26 Nisan Cuma 2024

İYİ Parti'den 5 isim daha istifa etti

İYİ Parti'den 5 isim daha istifa etti

İYİ Parti Kayseri teşkilatında dikkat çeken istifalar yaşandı. İYİ Partili 5 isim istifa ettiklerini duyurdu.

 

İYİ Parti Kurucu İl Teşkilat Başkanı ve Önceki Dönem İl Başkan Yardımcısı Av. İsmail Tanrıöven, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Kurucu İl Başkan Yardımcısı Av. Serap Altuntaş, İYİ Parti Önceki Dönem İl Başkan Yardımcısı Menekşe Çelebi, İYİ Parti Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi İ. Rekin Çalı, İYİ Parti Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dağ, istifa ettiklerini duyurdu. 

 

5 ismin hazırladığı istifa metninde partiden Türk milliyetçiliğinin dışlanır hale geldiği vurgulandı.

 

İstifa metnin “Türk milliyetçiliğinin dışlanır hale geldiği”ni vurgulayan satırları şöyle:

 

“İyi Parti ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini’ benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli ve milliyetçi parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüğünde kurulmuştur. Bu partinin kuruluş aşamalarından beri ve ilk kuruluş gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu ve gelişmesi için canla başla çalıştık.

 

İYİ Parti’nin Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bir umut olarak doğduğu bilinci ile mevcut siyasi yapıdan şikâyet eden cesur insanların buluşma noktası olması için uğraştık. Ancak gelişen süreçte İyi partinin kuruluş ilkeleri unutulmuş, Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir.

 

Genel merkez ve illerde partiye sızma teşebbüsleri hakkında iyi parti vekil ve yöneticileri tarafından uyarılar yapılmasına rağmen dikkate alınmamış, iyi parti milliyetçi olmaktan uzaklaşmıştır. Bu konularda uyarılar yapanlar dikkate alınmadığı gibi aksine haklı olarak uyaranlar haksızca suçlanmıştır.

 

Parti kurumsallaşamadığı gibi tek adam ya da bir gurup zümrenin anti demokratik uygulamalarının merkezi haline gelmiştir.

 

Genelde görülen hatalar Kayseri’de de arttırılarak devam ettirilmiş parti teşkilatı adeta bir iki kişinin işletmesine dönüştürülmüştür...”

Yeni Yorum