28 Mart Perşembe 2024

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye yüz vermeyin talimatı

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye yüz vermeyin talimatı

Yeni parti kurma hazırlığında olan Muharrem İnce'nin CHP'den ihracı parti içinde masaya yatırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere İnce'ye yüz vermeyin talimatı geldi

 

CHP'de gündem Muharrem İnce...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde kurduğu diktatörlük sistemine karşı çıkan Muharrem İnce, CHP ile ayrılık noktasına geldi.

Bu kapsamda yeni parti hazırlığında olan İnce, "Bin Günde Memleket’ hareketi" başlattı.

Parti içinde Muharrem İnce’nin Bin Günde Memleket hareketi, CHP'de bir ‘küskünler hareketi’ olarak değerlendirilirken, İnce’nin kendisini CHP’den ihraç ettirerek mağdur rolünü oynamaya çalıştığı iddia ediliyor.

 

İnce’nin, bu çıkışıyla CHP ve İyi Parti üzerinde baskı kurarak kendisini Cumhurbaşkanı adayı yaptırmayı amaçladığı ileri sürülüyor.

 

İLGİSİZLİK' POLİTİKASI

 

İnce konusunda bir süredir sessizliğini koruyan CHP yönetimi, önceki gün İnce’nin iddialarına karşılık vererek, bu sessizliği bozmuştu.

Şimdi de, eylül ayında ‘Bin Günde Memleket’ sloganıyla Anadolu’yu gezmeye hazırlanan Muharrem İnce’ye yönelik ‘ilgisizlik politikası’ başlatıldığı belirtildi. CHP yönetimin teşkilatlara “İnce’ye kapıları kapatın, ilgi göstermeyin” talimatı verdiği ileri sürülüyor.

 

İHRAÇ GÜNDEMDE

 

CHP kulislerinde Muharrem İnce’nin disipline sevk edilmesi ve ihraç edilmesi konuşuluyor.

 

Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şimdilik böyle bir mekanizmayı işletmeye sıcak bakmadığı, İnce’nin adımlarının takip edilmesi; ama ilgi gösterilmemesinden yana olduğu belirtiliyor.

 

Kaynak: ensonhaber

Yeni Yorum