29 Mart Cuma 2024

Muhalefet dün neyse bugün de aynı! Dün uçak fabrikasın kapatanlar bugün TOGG’un açılışında yoklar

Muhalefet dün neyse bugün de aynı! Dün uçak fabrikasın kapatanlar bugün TOGG’un açılışında yoklar

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in 29 Ekim’de gerçekleşecek olan yerli otomobil TOGG’un açılışını görmezden gelmeleri Türkiye’de pek çok girişimin önderi olan Nuri Demirağ, dönemin CHP Genel Başkanı İnönü’ye yazdığı mektubu tekrar gündeme geldi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim'de (bugün) gerçekleştirilecek TOGG lansmanına katılmayacak.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine yaklaşık üç sene önce bir araya gelen beş büyük firma yerli otomobil üretmek üzere konsorsiyum oluşturmuştu.

 

Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel ve Turkcell son aşamaya yaklaştı ve bugün Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu AŞ’nin (TOGG) Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni düzenlenecek.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün gerçekleştirilecek TOGG lansmanı yok sayarak tarihe tekrar ışık tuttular.

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan uçak fabrikası dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü tarafından kapatılması üzerine Türkiye’de pek çok girişimin önderi olan Nuri Demirağ, İnönü’ye bir mektup yazmıştı. 

 

Demirağ İnönü’ye yazdığı bu mektup ile adeta bugünlere ışık tuttu!

 

"İngiliz tepkili uçaklarının akrobasilerini seyrettiniz. Vicdanınız muztarip mi idi, müsterih mi idi ? Siz, başkasının yardımına güvenerek memleketi silahsızlandırma yolunu tutuyorsunuz." diyen Demirağ mektubuna şöyle devam etti:



Yeni Yorum