28 Mart Perşembe 2024

Muharrem İnce’den Canan Kaftancıoğlu’na sert tepki: Kimin haddine!

Muharrem İnce’den Canan Kaftancıoğlu’na sert tepki: Kimin haddine!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun partisinin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ten "Mustafa Kemal" diye söz etmesine bir tepki de eski CHP Milletvekili Muharrem İnce'den geldi. İnce, "Mustafa Kemal Atatürk'e Mustafa Kemal demek kimin haddine. Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez" dedi.

 

Sivas’tan başlattığı “Bin Günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Eskişehir’e gelen Muharrem İnce, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, CHP’nin 97’nci yaşını kutladığı konuşmasında ‘Atatürk’e atfen ‘Gazi Mustafa Kemal’i kullanmayı tercih etmesiyle başlayan ve parti içerisinde de sert tepkilerin hedefi olan konuşmasını değerlendirdi.

 

“KİMİN HADDİNE”

 

Konuşmayı hadsizlik olarak niteleyen İnce şunları söyledi:

 

* Benim adım Muharrem İnce. Benden küçük biri bana ‘Muharrem’ diyebilir mi, diyemez. Çünkü babası yaşındayım. Muharrem benim ön adım.

* Bir soyadım var. Benden bahsederken Muharrem İnce diyebilirsin, Muharrem Amca diyebilirsin, Muharrem Bey diyebilirsin.

* Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursun.

* Muharrem İnce’ye bile Muharrem diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk’e Mustafa Kemal demek kimin haddine.

* Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez. Ederse, cahillikten öte bir şey olur.

 

Yeni Yorum