25 Nisan Perşembe 2024

Nedim Şener’den ‘Ekrem İmamoğlu’na türbe soruşturması’ yorumu: Murat Ongun doğrudur deyince şüphelendim

Nedim Şener’den ‘Ekrem İmamoğlu’na türbe soruşturması’ yorumu: Murat Ongun doğrudur deyince şüphelendim

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un 'doğrudur' dediği 'İmamoğlu'na elini arkasına bağladı soruşturması' haberi ile ilgili konuştu. Şener, "Murat Ongun, bu bilgiler doğrudur dediği zaman şüpheye düştüm. Bunun içinde mutlaka bir yalan bir algı operasyonu var dedim" yorumunda bulundu.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet Türbesinde elleri arkadan bağlanmış şekilde yürüdüğü için soruşturma başlattı' iddiasını ortaya attı.

 

Habere ilişkin açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun ise "Cumhuriyet Gazetesi'nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki DOĞRUDUR. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir." ifadeleriyle haberin doğru olduğunu iddia etti.

 

İÇİŞLERİ HABERİ BOŞA ÇIKARDI

 

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çıkan soruşturma açıldığına dair haberlere ilişkin açıklama yaptı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bahse konu haberde yer aldığının aksine, Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir." denildi.

 

NEDİM ŞENER: ONGUN DOĞRUDUR DEDİĞİNDE ŞÜPHEYE DÜŞTÜM

 

Gazeteci Nedim Şener İmamoğlu ile ilgili oluşturulan 'mağduriyet algısı' için Murat Ongun'u işaret etti.

 

Şener, "Murat Ongun, bu bilgiler doğrudur dediği zaman şüpheye düştüm. Bunun içinde mutlaka bir yalan bir algı operasyonu var dedim, o zaman şüphe etmeye başladım. Çünkü daha önce Fazilet Durağında da 'organize kötülük' haberlerini yayan ve İmamoğlu'na suikast haberinin arkasından sonra gerçeğe aykırı açıklamalar yapan oydu" ifadelerini kullandı.

 

FAİZLET DURAĞI OLAYI

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Mart 2020 tarihinde Fazilet Durağından hiç yolcu binmemesine rağmen 47 yolcunun bindiği iddia ederek, "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu" demişti.

Yeni Yorum