19 Nisan Cuma 2024

Siyaset üniversitede ders anlatmaya benzemez! Girdiği ilk seçimde sadece 17 oy alabildi

Siyaset üniversitede ders anlatmaya benzemez! Girdiği ilk seçimde sadece 17 oy alabildi

Afyonkarahisar'da 7 yıl sonra belde statüsüne kavuşan Güney beldesinde yapılan seçimde Gelecek Partisi büyük şok yaşadı. Ahmet Davutoğlu’nun adayı Osman Aydepe sadece 17 oy alabildi. AK Parti'nin adayı Erol Karabacak ise seçimi kazanarak belediye başkanı oldu.

 

Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ara seçimler yapıldı. Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidildi. Seçim yapılan yerlerden biri de Afyonkarahisar'da bulunan Güney beldesi oldu.

 

DAVUTOĞLU İDDİALI KONUŞMUŞTU

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi Afyonkarahisar'a giderek vatandaşlardan oy istemişti. Davutoğlu, Afyonkarahisar'ın Güney beldesinde bugün yapılan seçim için iddialı açıklamalarda bulunmuştu.

 

Davutoğlu, "İnşallah hafta sonu da Gelecek Partisi olarak Türkiye'deki ilk seçimimize Güney beldesinde giriyoruz Osman Bey adayımızla birlikte. Bu bizim ilk seçimimiz, ilk zaferimiz olacak inşallah. Ama nihayette zaferin adı Ankara'da olacak Ankara'da." demişti.

 

AK PARTİ FARK ATTI

 

Yapılan seçimde geçerli 1606 oyun 1021’ini alan AK Parti adayı Erol Karabacak belediye başkanı seçildi. Gelecek Partisi'nin adayı Osman Aydepe ise yalnızca 17 alabildi. Öte yandan BBP 405, CHP 38 oy aldı. 

Yeni Yorum