10 Mayıs Cuma 2024
4 yıl önce

AK Partili Özkan: CHP'liler Kanal İstanbul güzergahında çok ciddi arsalar aldılar, araziler kapattılar

ak parti grup başkanvekili cahit özkan, chpliler, kanal istanbul, güzergahından, ciddi arsalar, aldılar

2 yıl önce

Bakan Ersoy’dan Kılıçdaroğlu’na tepki: Yanan orman arazilerinin yapılaşmaya açılması hukuken mümkün değil

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'nun iddialarına tepki gösterdi. Bakan Ersoy, "Sayın Kılıçdaroğlu, hem anayasa hem kanunlar gereği yanan orman arazilerinin öncelikle ağaçlandırılması hukuki bir zorunluluk olup, görev yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığındadır. Bu arazilerin yangın sonrası turizm veya başka amaçla yapılaşmaya açılması da hukuken mümkün değildir." dedi. Ersoy, sözlerinin devamında da CHP liderini "Siz bunları zaten biliyorsunuz ama gerçek dışı iftiralarınıza ısrarla devam ediyorsunuz" diyerek hedef aldı.

2 yıl önce

Milyonlarca lira harcandı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şehitlik arazisi üzerine yapılan lojmana yerleşti

Gazeteci yazar Tolga Saçıkara, "Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor. İstanbul kültürü olan bir belediye başkanının bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Rumeli Hisarı’nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisine milyonlarca lira harcayarak lojman yaptırmış, ve bu lojman kamuoyunda tepki uyandırmıştı. Tartışmalı lojmanın başkanlık konutu olarak kullanılmaya başlandığı iddia edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ağustos ayının sonlarında Rumeli Hisarı’ndaki lojmana taşındığı öğrenildi. Boğaza nazır lojman, drone ile havadan da görüntülendi. “Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor” İBB lojmanlarının şehitlik bölgesinde yapılmaması gerektiğini ifade eden Gazeteci yazar Tolga Saçıkara, “Vakfa ait olan bu yer 1980 yılında İBB’ye geçiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son dönemlerde İBB’ye ait olan bir vakıfta olan lojmanı kendisi kullanmaya başlamış. Bunu gazeteci ve tarihçiler olarak doğru görmüyoruz... Çünkü burası şehitliğe ait bir yer, hemen yan tarafında Nafi Baba şehitliği var. Kendisine farklı bir yerde lojman yapabilir mesela Süleymaniye olabilir. Bu yer İstanbul’da şehremineler genellikle ikametinin olduğu bölgedir. Bunu daha önceki belediye başkanları yapmadı. Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor. İstanbul kültürü olan bir belediye başkanının bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İmamoğlu tartışmalara konu olan lojmanla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "İBB’nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir. Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar" ifadelerini kullanmıştı.

2 yıl önce

İzmirliler çöp içinde yaşıyor Bornova'da boş araziye yığılan çöplerden esnaf şikayetçi

İzmir’in Bornova ilçesi Egemenlik Mahallesi Işıkkent mevkiinde bulunan Ayakkabıcılar Sitesi, yine çöp sorunu ile gündemde. Çok sayıda ayakkabıcının çalıştığı alanda, boş araziye atılan çöp yığınları dikkat çekiyor. 3 yıl öncesine kadar her gün gelen çöp kamyonlarının artık bazen ayda bir geldiğini dile getiren esnaf, çareyi çöplerini boş araziye atmakta bulduklarını ifade etti. Çöplerin en ufak bir kıvılcımda tutuştuğunu, bazı dükkanların yangın nedeniyle zarar gördüğünü belirten esnaflar, Bornova Belediyesinden kalıcı ve kesin bir çözüm bekliyor. Esnaf Ömer Odabaş, “Burada çöp sorunu var. Seçimlerden önce çöp arabaları her gün gelip sokaklardan tek tek esnafın çöpünü alıyordu ama sonra kamyonlar geçmez oldu. Millet boş bulduğu yere çöpünü atıyor. Bazen 15 günde bir gelip temizliyorlar ama yine doluyor. Bazen yollar kapanıyor, dükkanların önüne kadar çöp geliyor. Esnaf çöpünü nereye atacak? Yer göstersinler." "Her gün bir sürü ayakkabı malzemesi çöpü çıkıyor. Bunlar burada dönem dönem çıra gibi yanıyor. Çöp arabalarının mahallemizden yeniden geçmesi lazım. Bornova Belediye Başkanı bir sene önce buraya geldi, ortamı gördü ama burası çöpten kurtulmadı. Sadece burada değil, ilerideki otobüs duraklarında da çöp yığınları var” dedi. Çöp atılan boş arazinin yanındaki dükkanda çalışan esnaf Ender Eralp de, “Dükkanımızın içi haşere doluyor. Dükkanın dibinde çöp olduğu için yangın çıktığında dükkan zarar görüyor. Dükkanın kapısının önüne kadar çöp yığılıyor. Şikayet ettik ama maalesef sonuç çıkmadı. 3 sene öncesine kadar çöp kamyonu her sabah düzenli olarak sokaklardan geçiyordu ama sonra geçmemeye başladı ve çöpler bu araziye atılmaya başlandı. Burada kimyasal atıklar var." Bir kül, yangın çıkması için yetiyor. Biz kalıcı çözüm istiyoruz ama gelip topluyorlar, sonra bir ay gelmiyorlar. Burada zaten çöp konteyneri yok. Konteynerler aşağı sokakta var. Oradaki kapasite yetmediği gibi, insanlara da buraya çöp atmak daha kolay geliyor. Kalıcı çözüm, çöp kamyonlarının her sabah buradan geçmesi” diye konuştu. Esnaf Fuat Demir, “Nereye baksanız çöp var. Çöpler yandığında dükkanlara da zarar veriyor. Çöpler toplandığında da yetersiz kalıyor. Haftada bir çöp toplanması yetersiz. Her gün toplanması lazım. Esnaf çöpünü atacak yer bulamıyor. Çöpleri buraya atmaları yanlış ama atacak yer yok ki” derken, Naci Koç isimli esnaf, esnafın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Koç, “Çöplerin karşısında gıda işletmeleri var. Sağlık açısından iyi değil ama buraya bir çözüm bulunamıyor. Esnaf da çöpü buraya atıyor. Uzağa gitmek istemiyorlar, yakın olduğu için bu araziye çöp atıyorlar” ifadelerini kullandı. Ümit Kaçaroğlu esnaf da, “Bornova Belediyesinin burayı toplaması lazım. Çöpler yanınca her yer duman oluyor. Eskiden buradaki çöpler her gün toplanıyordu. Şimdi toplamıyorlar. Esnaf çöpünü nereye atsın? Çok fazla çöp var. Konteynerler yetmez. Çöp vergisi alıyorlar ama neden toplamıyorlar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

1 yıl önce

Didim Belediye Başkanı Atabay, 150 milyonluk araziyi CHP’li Veli Ağababa’nın ağabeyi Hür Ağabaya’ya 18 milyona peşkeş çekti

Didim Gazetesi ve liderbursa.com'da yer alana habere göre; İki kez, Didim mahkemelerinde görülen davada yasa dışı olarak tanımlanan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Hırsızlık-Yolsuzluk” olarak tanımladığı 21 B ihale yöntemi ile yaptırılan Didim anfitheatre binasının hemen bitişiğindeki Çamlık Mahallesi 2790 Ada, 2 Parsel’de kayıtlı SGK’ya ait 5 bin 800 metre kare arsa, ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı. Daha önce deniz sıfır konumdaki aynı yerdeki 2 bin 500 metrekarelik arsa 12 milyon liradan açık ve artırımlı ihale yöntemiyle satışa çıkmış, 50 milyon liraya satılmıştı. Denize 800 metre mesafede 10 bin metrekarelik başka bir kamu arazisi ise, 235 milyon liraya alıcı bulmuştu. Fakat iş SGK’ya ait 5 bin 800 metrekarelik ve değeri 150 milyon lira hesaplanan araziye gelince, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın bizzat girişimleri ile arazi 18 milyon liraya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu, Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne kaldı. İhale öncesi ihaleye girebilecek kişiler ve firmalar Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından tek tek aranarak o alanın belediye tarafından alınacağı ve rekreasyon alanı yapılacağı, bu nedenle ihaleye girilmemesi talep edildi. Hatta bazı kişilere, “Sizin devam eden inşaatlarınız, yatırımlarınız var. Sıkıntılar yaşanmasın” şeklinde tavsiye bazında aba altından sopa gösterildiği de öne sürüldü. Ancak 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılan ihaleye Didim Belediyesi girmedi. Sadece biri Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu şirket dahil iki firma ihaleye katıldı. 18 milyon lira alt limitle açılan ihaleye göstermelik katılan diğer firma, hiçbir artırımda bulunmayınca tek teklif veren Hür Ağbaba’nın şirketi, 150 milyon değer biçilen araziyi 18 milyona almış oldu. Siyasi kulislerde ihale ortamının hazırlanmasında yardımcı olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın, yeniden adaylık için bunun karşılığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın desteğini aldığı da iddialar arasında yer alıyor. İhaledeki Ali Cengiz oyununu son anda farkeden SGK yapılan ihale sözleşmesini henüz imzalamadığı öğrenildi.

1 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanlığı: Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değildir

Tarım ve Orman Bakanlığınca son günlerde gündemde olan konular hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada "Türkiye'nin yurt dışında özel sektör aracılığıyla gerçekleştirilmesi planlanan tarımsal yatırımlarına ilişkin vizyonuyla ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Yurt dışında tarımsal yatırım yapmak konusunda Tük şirketleri, yani özel sektör nihai karar verici olacaktır. Bakanlık olarak görevimiz, yatırımcı firmalarımıza yatırım yapılacak ülke ortamı hakkında bilgi vermek ve yatırımcıların haklarını koruyacak şekilde hukuki bir zemin oluşturmaktır. Ülkemiz özellikle soya ve ayçiçeği gibi ürünleri büyük oranda ithal etmektedir. Bu ürünlerin yetiştirilmesi için yeterli arazimiz bulunsa bile iklim ve coğrafi koşullar iç talebi karşılayacak oranda üretim yapılmasına imkân vermemektedir. Ayrıca Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığı da aşikardır. Ülkemizin planladığı bu vizyoner yatırımlar, ithal edilen ürünlerin azalması ve cari açığın kapatılmasında da önemli bir rol oynayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu da değildir" denildi. "TARIMSAL ÜRETİM HAYATİ BİR HAL ALMIŞTIR" Yapılan açıklamanın devamında "Ülkemizin tarım politikasında önceliği, tüm tarım alanlarımızın verimli bir şekilde kullanılması, alın ve akıl teri döken çiftçimizin desteklenmesidir. Bu minvalde Bakanlığımız göç, veraset ve diğer nedenlerle terk edilmiş tarım arazilerini yeniden üretime kazandırmak için yeni bir destekleme modeli geliştirmek üzere çalışma yürütmektedir. Türkiye, tarımsal üretim, tarım teknolojileri ve gıda sanayiinde dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Ülkemiz Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2020 yılı verilerine göre dünya bitkisel ürünler üretiminde 12'nci, sebze üretiminde 4'üncü ve meyve üretiminde ise 6'ncı sıradadır. Tarımsal hasıla bakımından da Avrupa'da birinci durumdadır. Bu manada özel sektörün tarımsal kalkınma sürecine dahil olması için teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin kendi teknolojisini ve bilgi birikimini devreye sokarak diğer ülkelerle yapacağı tarım alanındaki iş birliği, büyük potansiyelimizi hayata geçirme fırsatı sunacaktır. Bu sayede, Türk yatırımcılar da bilgi birikimlerini ve tecrübelerini ihraç edebileceklerdir. Yaşanan pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşı, küresel iklim değişikliği ve artan nüfus nedeniyle tarımsal üretim daha da hayati bir hal almıştır. Bu ortamda Türkiye'nin ve iş insanlarımızın küresel gıda piyasasında söz sahibi olması adına Bakanlığımızın yeni vizyonu büyük önem kazanmıştır" ifadeleri kullanıldı. YURT DIŞINDA ARAZİ KİRALANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yurt dışında arazi kiralama iddialarına cevap verilerek, "Bakanlığımızın vizyonu yurt dışında tarımsal üretim yapmak için Türk yatırımcısını teşvik etmek ve onlara avantaj sağlamaktır. Bakanlığımızın görevi yatırımcılarımıza yabancı ülkelerdeki tarımsal yatırım imkanları hakkında bütün yönleriyle bilgi vermektir. Ayrıca yatırımcılarımızın haklarını koruyacak şekilde hukuki bir zemin oluşturmaktır. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu da değildir. Bakanlık olarak pandemi süreci başta olmak üzere alın terini büyük emeklerle toprağa dökerek insanımızın karnını doyuran çiftçilerimizin her zaman yanında olduk, sonuna kadar da yanlarında olacağımızı saygılarımızla kamuoyuna duyururuz" denildi. https://twitter.com/tctarim/status/1550325766889799680?s=21&t=wPT4KdjjF8p5l4DjxW60Ig

1 yıl önce

CHP'li Seferihisar Belediyesi villa yapılan arazideki asırlık çam ağaçlarını katletti

'Ağaç' bahanesiyle çıkan provokasyonlarda ön planda yer alan CHP ağaç katliamlarına bir yenisini ekledi. Seferihisar Belediyesi, 30'a yakın asırlık çınar ağacını yol açma gerekçesiyle kesti. CHP'li belediyenin bu hamlesine bölge halkı tepki gösterdi ve durumu belediyeye sordu. Belediyeden gelen cevapta, 'Belirtilen adreste kesilen ağaçlar kurumuş olduğu ve yeni açılan yol güzergahında kaldığı için kesilmiştir' şeklinde cevap verildi. Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, olay yerinde çekilen fotoğraflarda ağaç köklerinin canlı olması dikkat çekiyor. 'KURUYAN BİR TANE AĞAÇ YOKTU' Bölge sakinlerinden Niyazi Yemişçi (58), "Yazın bu bölgede yaşayan insanlar kesilen ağaçların gölgesinde piknik yapardı. Kuruyan bir tane bile ağaç yoktu. 30'a yakın ağacı yol için acımadan kestiler" dedi. VİLLALAR DİKİLDİ AĞAÇLAR KESİLDİ Yolun bölgede yapılan villa inşaatları için açıldığı iddia edilirken, Gezi Parkı olayları sırasında "Ağaçlar kesiliyor" bahanesiyle ortalığı yangın yerine çevirenlere kol kanat geren CHP'nin bu davranışı 'bu kadarına da pes doğrusu' dedirtti.

1 yıl önce

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Adana'da temelini attığı arazide koyunlar otluyor

Adana'da hayali Sahra Hastanesi ve tamamlanmayan öğrenci yurdunun açılışını yaparak gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Kasım'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın oğlunun nikahına katılmak üzere Adana'ya gitmişti CHP lideri burada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gün Çukurova Belediyesi'ne ait bazı eserlerin toplu açılış ve temel atma törenine katılmıştı. TEMEL ATTIĞI ARAZİDE KOYUNLAR OTLUYOR Kılıçdaroğlu'nun temelini attığını söylediği Karavan kamp alanında hala bir çalışma yapılmadı. CHP liderinin büyük bir coşkuyla temel atma töreni gerçekleştirdiği arazide koyunlar otluyor.

1 2