12 Mayıs Pazar 2024
2 yıl önce

Almanya, Ukraynalı mültecilere yer açmak için geçici barınaklardaki Suriyeli, Afgan ve Afrikalı aileleri çıkarmaya başladı

Ukrayna krizi Batı'nın mülteci politikasındaki ikiyüzlülüğü gözler önüne serdi. Rusya'nın işgali sonrası Ukraynalıların önemli bir bölümü Avrupa Birliği ülkelerine sığınmayı tercih etti. Bu ülkeler de kapılarını Ukraynalılara sonuna kadar açtı. Fakat bu durum hâlihazırda Avrupa'da mülteci olan Ortadoğulu, Afrikalı ve Afgan mültecileri çıkmaza sürükledi. Almanya geçici barınaklardaki Suriyeli, Afgan ve Afrikalı aileleri çıkarmaya başladı. Danimarka ise Ukraynalı mültecilere yer açmak için "Suriye artık güvenli" diyerek yüzlerce Suriyeli mültecilerin oturma iznini geri çekti. Alman makamları Ukraynalı mültecilere yer açmak adına çok sayıda Suriyeli mülteci aileyi kaldıkları geçici barınaklardan çıkardı. UYARMADAN SÜRGÜN Yeni Şafak'ın haberine göre, Suriyeli aktivistler, yetkililerinin Suriyeli aileleri Almanya'da "Haimat" olarak adlandırılan geçici barınaklardan çıkararak önceden uyarıda bulunmadan sınır dışı ettiğini doğruladı. Nakledilen mülteciler zorla sürüldükleri yeni bölgede şartların çok kötü olduğunu ve küçük odalarda onlarca kişinin kaldığını söyledi. Aktivistler bu kararın sadece Suriyeli aileleri değil, Afgan ve Afrikalı aileleri de kapsadığının altını çizdi. Almanya, yaklaşık 780 bini Suriyeli olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık iki milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. HAPİSHANEYE GÖNDERDİLER Mülteci ayrımı dalgası Danimarka'da da kendini gösterdi. Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından kısa bir süre sonra, Danimarka Göçmenlik Bürosu ülkedeki 98 belediyeden Ukraynalı mültecileri kabul etmelerini talep etti. Hükümet yetkilileri Ukraynalılara yer açmak için Suriye'nin bazı bölgelerinin güvenli olduğunu gerekçe gösterip yüzlerce Suriyeli mültecinin oturma iznini geri çekmeye başladı. Ukraynalı mültecilere açık kapı politikasını uygulayan Danimarka hükümeti, oturma izinlerini iptal ettiği yüzlerce Suriyeli mülteciyi hapishanelerde bir suçlu gibi bekletiyor. Aynı zamanda Danimarka, Esad güçleri tarafından öldürülme veya tutuklanma riskiyle karşı karşıya kalan mültecilere sığınma hakkı vermeyen ilk Avrupa ülkesi.

2 yıl önce

CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin barınakta aç bıraktığı köpekler birbirlerini parçaladı! Şok görüntüler…

CHP’li Çanakkale Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, pitbull cinsi köpeklerin birbirini yiyerek parçaladıkları anlar, dün hayvansever Mehmet Keskin tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler tepki topladı. FECİ GÖRÜNTÜLER Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, parçalanmış bir köpeğin başında pitbull cinsi köpeğin olduğu görülüyor. Görüntülerde ayrıca diğer köpekler tarafından parçalanmış köpek ölüleri de yer alıyor. https://twitter.com/albyarakhakan/status/1508355449883668482?s=21&t=5iv2EfjGh_jrIPmn2zHt5A “BURASI BARINAK OLABİLİR Mİ, BURASI HAPİSHANE” Mehmet Keskin de görüntülerde, “Bu köpekler, burada açlıktan birbirlerini yiyorlar. Sözde hayvan barınağı, üç tane kulübe koymuşlar. Burası barınak olabilir mi, burası hapishane. Bu hayvanların suçu ne?” diyerek tepki gösterdi. ‘GÖREVİ İHMAL’ SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI Görüntülerin yayınlamasının ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri hakkında ‘görevi ihmal’ suçundan soruşturma başlattı. Jandarma da Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde inceleme yaparak, görevliler ve iddia sahibinin ifadesine başvurdu. “GÖRÜNTÜLERDEN ANLADIĞIMIZ ÜZERE BÜYÜK BİR KISMI YENMİŞ” Çanakkale Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın, “Belediyenin ‘Yeni hayvan barınağı’ diye geçiyor. Fakat aslında hayvan barınağı olmayan, telle çevrili, içerisinde kulübelerin olduğu bir alan var. Gönüllü arkadaşımız, hayvanları ziyaret etmek için gittiğinde videolara da yansıyan o görüntülerle karşılaşıyor. Maalesef görüntülerden anladığımız üzere büyük bir kısmı yenmiş olan hayvan, en az 2 gün önce parçalanmış. Bu şu demek oluyor; bölgeye barınaktan görevliler gidip yemeklerine dahi bakmamışlar. En az 2 gün önce gidilmiş hatta bizim şahsi kanaatimiz parçalayıp, yediklerine göre bu hayvanlar uzun süredir aç. Aç olmayan bir hayvan kendi türünü bu şekilde parçalayıp, yemez. Hayvanlar o şekilde atılmış ve kendi kaderine terk edilmiş. Bu görüntülere yansıyanların dışında eminim daha fazla can kaybı da vardır. Gözden ırak bir bölge olduğu için insanların da uğrak yeri değil.” dedi.

2 yıl önce

Aç kalan köpekler barınakta birbirini parçaladı: Belediye Başkan Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan olayı soruşturmak için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Başmüfettişleri görevlendirilmiştir. Soruşturmanın selameti açısından, soruşturmayı yürüten Mülkiye Başmüfettişleri tarafından, Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay ve Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 138. Maddesi uyarınca 01.04.2022 tarihinden itibaren görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere 'sokak hayvanları ve barınak' talimatı: “Çözümden belediye başkanları sorumlu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici haberlere rastlandığını söylemişti. Erdoğan, "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." demişti. "Sorunun çözümünden belediye başkanları sorumlu" Edinilen bilgiye göre, sorun ve çözüm önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme geldi. Erdoğan, bir kez daha belediyelere talimat vererek, "Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu" dedi. Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalara hız verildi. 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak. Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.