09 Mayıs Perşembe 2024
2 yıl önce

İBB Levazım-Dolmabahçe Tüneli'ni kaderine terk etti

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin görüntülerini paylaştı. 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürecek 7.8 kilometrelik tünelin İBB tarafından kaderine terk edilmesini eleştiren Göksu şu ifadeleri kullandı: "İstanbul her geçen gün geriye gidiyor. Her geçen gün İstanbul'da yeni bir kayıp gün." 2 YILDIR AÇIKLAMA YAPILMIYOR İnşaat sahasındaki boş konteynerler ve hurdaya dönmüş araçlar havadan görüntülendi. Öte yandan 2 yıldır tünelin akıbeti ile ilgili İBB'den hiçbir açıklama gelmedi.

2 yıl önce

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım” dediği, Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaat alanı, harabeye döndü

Önceki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli’yle, Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçların; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilmesi ve 70 dakikalık yolun 5 dakikaya düşürülmesi amaçlanıyordu. İMAMOĞLU DURDURDU Ancak hızlı bir şekilde ilerleyen inşaat çalışmaları, İBB yönetiminin değişmesinin ardından durduruldu. Aradan geçen 3 yılda tünelde hiçbir çalışma yapılmadı. Ekrem İmamoğlu da projeyi durdurmasını, “Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?” sözleriyle savunmuştu. KADERİNE TERK EDİLDİ Tünelin inşaat alanı harabeye dönmüş halde. Hafriyat yığınları alanda öylece bırakılmış durumda. Sahadaki beton mikserleri de kullanılamaz vaziyette. İnşaat malzemeleri de yol ortasına bırakılmış. İBB'NİN RAPOR OYUNU Atıl şekilde bekletilen Dolmabahçe-Levazım Tüneli, İBB tarafından İstanbul’un Atılım Yılları (Faaliyet Raporu 2020) kitabında "Tamamlanmış Tünel Projesi" olarak gösterilmişti.

2 yıl önce

Türkiye, Dolmabahçe'deki zirvede kolaylaştırıcı diplomasi yürüterek, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin ilerlemesinin önünü açtı

Dolmabahçe'deki masada yer almayan Türkiye, "kolaylaştırıcı diplomasi"yle Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin ilerlemesine önemli katkı sağladı. Her iki tarafın da "yapıcı tarafsızlığına" güvendiği Ankara üç maddede özetlenebilecek bir yol izledi. Rusya ve Ukrayna arasında Dolmabahçe'deki teknik müzakerelerde sağlanan ilerlemenin ardından liderlerin görüşmesi için kapı aralandı. Her iki heyetin temsilcileri Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski arasında bir zirve toplantısı gerçekleşmesinin prensipte mümkün olduğu mesajı vermeleri üzerine gözler gelecek adımlara çevrildi. ADIM ADIM LİDERLER ZİRVESİNE Dolmabahçe'deki masada yer almayan Türkiye, "kolaylaştırıcı diplomasi"yle Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin ilerlemesine önemli katkı sağladı. Yeni Şafak'ın haberine göre, Her iki tarafın da "yapıcı tarafsızlığına" güvendiği Ankara, üç maddede özetlenebilecek bir yol izledi. YÜZ YÜZE GÖRÜŞME Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerde masaya gelen 6 konu olduğu biliniyor. Türkiye, tarafların bazı maddelerde birbirlerine yaklaştığını görünce hızlıca devreye girerek yüz yüze görüşmelerin yeniden başlamasını teşvik etti. ÖNCELİKLİ KONULAR Tarafların henüz uzlaşmadığı ama öncelik verdiği talepler vardı. Rusya, Ukrayna'nın tarafsızlığından yani NATO'ya girmemesinden ve nükleer silah üretmemesinden emin olmak istiyordu. Ukrayna ise güvenlik garantileri istiyordu. Türkiye kolaylaştırıcı diplomasiyle ağırlıklı olarak bu konuların masaya gelmesini sağladı. Kırım ve Donbas gibi "zorlu" konular ise masaya gelmedi ve liderlere bırakıldı. Bu da liderler zirvesi ihtimalini güçlendirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da liderler masasına taşınması istenen sürecin yol haritasını, "iki ülke dışişleri bakanlarının bir araya gelerek ortak anlayışa son şeklini vermeleri ardından iki ülke Cumhurbaşkanlarının bir araya gelmeleri" olarak duyurdu. Önümüzdeki süreçte tarafların yaklaşımları alınarak arabuluculuk için mekik diplomasisinin startı verilecek. Bu doğrultuda Çavuşoğlu'nun Rus ve Ukraynalı muhataplarıyla yapacağı görüşmelerde yol haritasının şekillenmesi bekleniyor. PUTİN İÇİN ONURLU ÇIKIŞ BEKLENTİSİ Zelenski'nin olumlu karşıladığı liderler görüşmesi önerisi karşısında Putin, teknik müzakerelerden sonuç alınmasını şart koşmuştu. Dolmabahçe'de bir güven anlaşması zemini hazırlanmasının ardından liderler görüşmesi için gözler Putin'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi sonrası Putin'e "onurlu çıkış" önermiş ve barış masasını kuran olarak anılması mesajını vermişti. İKİ HAFTALIK SÜREÇ KRİTİK Ankara, önümüzdeki sürece ilişkin ihtiyatlı iyimserliğini koruyor. Diplomatik kaynaklara göre, henüz liderler masasının kurulup kurulamayacağı belirsizliğini korusa da böyle bir ihtimalin doğmuş olmasını dahi önemli bir ileri adım. Bu konuda nihai kararı ise tarafların vereceğine işaret ediliyor. Bu doğrultuda teknik görüşmelerin devam etmesi için konulan 2 haftalık süre, barış ve ateşkesin tesisinde kritik önemde olacak.

1 yıl önce

Çocuk Kabine üyeleri Dolmabahçe'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayallerini anlattılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dolmabahçe'deki ofisinde depremzede çocuklarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Kabine üyelerinin görevlerini üstlenen çocuklar 'Ben olsaydım' diyerek hayallerini anlattı.