11 Mayıs Cumartesi 2024
2 yıl önce

Emniyet'ten organize suç örgütlerine operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “Cumhuriyet Başsavcılıklarının Talimatı Doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı; 8 İlde Eş Zamanlı “Sahil Rüzgarı” Operasyonu Başlattı Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçları; haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmaktır. Bu doğrultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturmaktadır. Bu kapsamda; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde “Sahil Rüzgarı” kod adlı operasyon başlatıldı. 8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya ilinde 32, Aydın ilinde 15, Balıkesir ilinde 25, İzmir ilinde 30, Mersin ilinde 19, Muğla ilinde 19, İstanbul ilinde 13 ve Adana illinde 18 şüpheli şahsa yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef şahsa yönelik 21.05.2021 tarihinde eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı.”

2 yıl önce

27 ilde 'Tırpan' operasyonu: Organize suç örgütlerine yönelik 389 gözaltı kararı var

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle; Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; 27 ilde eş zamanlı TIRPAN kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor. KOM ekiplerince, 21 Mayıs tarihinde turizm sezon öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi ve turistik illeri kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, 05 Ekim tarihinde turizm sezonunun sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç gruplarına yönelik 9 ilde Sahil Rüzgarı-2 kod adlı operasyonlar geçekleştirilmiş, 357 hedef şüpheli şahsa işlem yapılmıştı. Devam eden süreçte yapılan çalışmalar kapsamında; toplumda insanlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik; TIRPAN kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 27 ilde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını gerçekleştiren 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işleyen 28 suç grubunda faaliyet gösterdiği tespit edilen ve Cumhuriyet Başsavcılıklarınca gözaltı ve yakalama kararı verilen toplam 389 şüpheli şahsa yönelik olarak gerçekleştirildi.

2 yıl önce

MİT mensupları ifşasından, organize suç örgütleri savunuculuğuna! Cumhuriyet yazarı Barış Tekoğlu!

Cumhuriyet gazetesindeki köşesinden gazetecilik adı altında terör ve organize suç örgütlerini aklamaya çalışan Terkoğlu, son yıllarda ardı ardına yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütlerine ve uyuşturucu mafyalarına geçit vermeyen Türk emniyetini yine hedefe koydu. https://twitter.com/medyaadami/status/1235099484486594560?s=21&t=PiAFFs8-KuXTHzoST1wW1g Gazetecilik adı altında, FETÖ terör örgütü tarafından kendisine iletilen dosyalarla tetikçilik yapmayı meslek haline getiren Barış Tekoğlu, bugünkü “Devleti mafyalaştırıp mafyayı devletleştirenler” başlıklı yazsında İzmir’de polis çevirmesinde aracından silah ve uyuşturucu çıkan ve tutuklanan Sadık Yıldırım’ın devlet büyükleriyle ilişkisi olduğunu iddia etti. Terkoğlu, bu iddiasıyla aslında gerçeği saklıyor ve tarihe mesnetsiz bir not düşüyordu. https://twitter.com/genelgundem/status/1413047728528105472?s=21&t=PiAFFs8-KuXTHzoST1wW1g SEDAT PEKER’İN ADAMI ÇIKTI Sadık Yıldırım adlı şahıs, aracında silah ve uyuşturucu ile yakalanmasının ardından gözaltına alınmıştı. Gözaltı esnasında polis ile tartıştığı iddia edilen şahsın savcının talimatıyla serbest bırakıldığı iddia edilmiş ve itiraz sonucu tutuklanmıştı. Bütün bu süreci Instagram hesabından an ve an paylaşan Yıldırım, aslında kimlerle ilişkisi olduğunu ortaya koyuyordu ve devleti itibarsızlaştırmaya çalışıyordu. FETÖ’nün en iyi bildiği taktiklerle hareket eden organize suç örgütü elebaşı Peker’in adamı olduğu anlaşılan Sadık Yıldırım’ın sosyal medya paylaşımlarının da Peker’in ‘devleti itibarsızlaştırma’ çabalarının bir parçası olduğu düşünülüyor.

1 yıl önce

Turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütlerine operasyon: “Müsilaj”

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı “Müsilaj” operasyonu başlatıldı. Mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtırmayan KOM ekipleri turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlarını artırdı. Turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştırdıkları, devlet büyüklerinin adını kullanmak suretiyle şahısları dolandırdıkları, karşı çıkanları tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları, sahte çağrı merkezleri aracılığıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütleri tespit edildi. Sahil şeritleri müsilajdan temizilendi Bu tespitlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM ekipleri harekete geçti. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 İlde sabah saatlerinde eş zamanlı 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile bağlantılı suç örgütlerinin de aralarında bulunduğu yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsamında aranan şahıslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubu hakkında toplam 315 şüpheli şahsa yönelik MÜSİLAJ kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik gözaltına alma işlemleri devam ediyor. Geçen yıl Sahil Rüzgarı 1,2 ve Tırpan Operasyonu Yapılmıştı KOM ekiplerince geçen yıl turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerinde ve turistik diğer şehirleri kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, yine geçen yıl 9 ilde Sahil Rüzgarı- 2 ve 30 ilde TIRPAN kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmişti.

1 yıl önce

İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep’te organize suç örgütlerine operasyon: 27 kişi gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep polisinin düzenlediği operasyonlarda organize suç örgütleri hedef alındı. İstanbul KOM Şube Müdürlüğünce, Sancaktepe’de iş yerlerine el bombası atarak zarar verdiği ve silahla yaralama eyleminde bulunduğu tespit edilen, ÇEKDAR kod adlı Ö.B.K liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; 3 şahıs yakalandı, -2 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, -450 adet 9 mm çapında dolu fişek, -2 adet pompalı tüfek, 25 adet kartuş, -300 gram uyuşturucu madde, -Suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi. Tekirdağ ve Gaziantep’te de organize suç örgütleri polisin hedefindeydi. Tekirdağ merkezli iki ilde yapılan “tefecilik” operasyonunda, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 7 şahıs gözaltına alındı. Tefecilik, Kasten Yaralama, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kumar Oynatmak İçin Yer Temini, Tehdit suçlarını işledikleri tespit edilen ve liderliğini T.Y. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik; Tekirdağ ve Edirne’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; -1 adet AK-47 makineli tüfek ve 2 adet şarjörü -5 adet tabanca, -1 adet av tüfeği, -7 senet, 1 çek, 312 adet fişek ele geçirildi. Gaziantep KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen operasyonda da Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti yapmak suçlamasıyla 17 şahıs gözaltına alındı. Gerçekleştirilen operasyonda; -3 adet tabanca, -1 adet tam otomatik silah, -2 adet av malzeme tüfeği, -1 adet kurusıkı tabanca, -600 adet fişek, -1 adet çelik yelek, -199 adet captagon hap ve çok sayıda senet ele geçirildi.

1 yıl önce

KOM koordinasyonunda organize suç örgütlerine yönelik Tümör operasyonu başlatıldı! 24 ilde eş zamanlı operasyon

KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçen yıl 8 ilde "Sahil Rüzgarı", 9 ilde "Sahil Rüzgarı-2" ile 30 ilde "Tırpan" ve Nisan ayında 16 ilde eş zamanlı "Müsilaj" operasyonlarının yapılmıştı. Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik mücadele KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor. Bu kapsamda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit" suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere sabah erken saatlerde 24 ilde eş zamanlı olarak haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik "Tümör" adı verilen operasyon başlatıldı.

1 yıl önce

Organize suç örgütlerine yönelik 20 ilde 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütleriyle mücadeleye devam ediliyor. Bu kapsamda sahil şeridinde yaşayanların üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan, ülke turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah sağlayan suç gruplarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Ordu, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak üzere 20 ilde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit, kasten öldürme" suçlarını işleyen 12 organize suç örgütü tespit edildi. Ayrıca söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işleyen, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi. Bunun üzerine Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı "Müsilaj-2 Operasyonu" düzenlendi.

1 yıl önce

İçişleri Bakanlığının Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütleriyle Mücadele birimlerince 7 yılda 530 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanlığının Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütleriyle Mücadele birimlerince bu yılın 1 Ocak-15 Kasım tarihleri arasında, suç örgütlerine yönelik 409 planlı operasyon gerçekleştirildi. Vatandaşın barış, huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla düzenlenen operasyonlar sonucunda 15 Kasım'a kadar 4'ü ulusal, 1'i bölgesel, 101'i yerel olmak üzere toplam 106 mafya tipi suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 6 uzun namlulu silah, 331 tabanca 157 av tüfeği, 52 kurusıkı tabanca, 21 bin 368 çeşitli çapta fişek ile 1706 çek ve senet ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 bin 849 şüpheliden hakim karşısına çıkarılan 1643'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçen yıl düzenlenen 461 operasyonda ise gözaltı sayısı 5 bin 552, tutuklu sayısı 1794 olarak kayıtlara geçmişti. 7 yılda 530 mafya tipi suç örgütü çökertildi Kaçakçılık ve organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında 1 Ocak 2016'dan bu yana düzenlenen 2 bin 420 operasyonda, yakalanan 30 bin 672 şüpheliden 11 bin 94'ü tutuklandı. 7 yıllık süreçte darbe vurulan 530 mafya tipi suç örgütünün 47'si ulusal, 17'si bölgesel, 466'sı ise yerel olarak kayıtlara geçti. 10 organize suç örgütü mensubunun Türkiye'ye iadesi gerçekleştirildi Emniyet Teşkilatı, ulusal ve uluslararası düzeydeki suç örgütü yöneticileri ve mensuplarının Türkiye'ye iade edilip yargı önüne çıkarılması için de büyük çaba sarf ediyor. Çalışmalar kapsamında kırmızı bültenle aranan 6'sı bu yıl olmak üzere 10 organize suç örgütü mensubunun yurt dışında yakalatılarak Türkiye'ye iadesi sağlandı. Yakalanan örgüt üyelerinin çok sayıda farklı suçtan aranma kayıtları bulunuyor. Türkiye'ye iade edilen isimler Ulusal düzeyde faaliyet gösteren ve hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şeniz Dervişoğlu, kırmızı bültenle arandığı sırada Gürcistan'da yakalanarak 16 Ağustos 2018'de Türkiye'ye teslim edildi ve tutuklandı. Ulusal düzeyde faaliyet gösteren ve elebaşılığını Binali Camgöz'ün yaptığı suç örgütü üyesi Zühtü Akkaya hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten öldürme", "kasten yaralama", "hırsızlık" ve "6136 SKM" gibi suçlardan 13 defa adli işlem yapıldı. Kırmızı bültenle aranan Akkaya, Arnavutluk'ta yakalanmasının ardından 8 Ağustos'ta Türkiye'ye iade edilerek tutuklandı. Organize suç örgütü elebaşı firari Galip Öztürk ile iltisaklı olarak hareket ettiği belirlenen Barbaros Alemdar'ın "kasten yaralama", "tehdit", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "taksirle yaralama" gibi suçlardan 7 kez, "kasten öldürme", "kasten yaralama", "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama", "bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme" gibi suçlardan ise hakkında 9 ulusal aranma kaydı bulunduğu sırada Gürcistan'a kaçtığı belirlendi. Uluslararası düzeyde "müessir filler" suçundan kırmızı bültenle aranan Alemdar, Gürcistan'da yakalanmasının ardından 20 Mayıs'ta Türkiye'ye iade edildi. Ulusal düzeyde faaliyet gösteren ve Arjantin'de tutuklu olarak bulunan Serkan Kurtuluş liderliğindeki suç örgütünün üyesi Muhammet Sağlam hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "otodan hırsızlık", "uyuşturucu kullanmak", "kasten yaralama", "görevi yaptırmamak için direnme", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarından geçmişte 7 defa adli işlem yapıldı. Uluslararası düzeyde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan hakkında kırmızı bülten bulunan Sağlam, Gürcistan'da yakalandıktan sonra 5 Mayıs'ta Türkiye'ye iade edilerek tutuklandı. İstanbul'da faaliyet gösteren Düzyerler suç örgütü elebaşı Ahmet Düzyer hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten yaralama" ve "6136 SKM" suçlarından 3 kez adli işlem yapıldı. Uluslararası düzeyde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan hakkında kırmızı bülten bulunan Düzyer'in, 7 Nisan'da Türkiye'ye iadesi gerçekleştirildi. Düzyer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sedat Peker organize suç örgütünün üyesi Ahmet Emre Olur hakkında "suç işlemek amacı ile örgüt kurmak", "tehdit", "hakaret", "kasten yaralama", "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suçu ve suçluyu övme", "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 6 defa adli işlem yapıldı. Firari olarak aranan Olur, 18 Eylül'de Arnavutluk'ta yakalanarak iadesi yapıldı ve tutuklandı. Sarallar olarak bilinen organize suç örgütünün üyesi olan Cihan Saral hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "TCK 191", "nitelikli yağma", "taksirle yaralama" suçlarından 5 defa adli işlem gerçekleştirildi. Uluslararası düzeyde kasten öldürme suçundan hakkında kırmızı bülten bulunan Saral, Kuzey Makedonya'da yakalanarak 30 Nisan 2021'de Türkiye'ye iade edilerek tutuklandı. Organize suç örgütü elebaşı Mehmet (Hadi) Özcan, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten öldürme", "nitelikli yağma", "kasten yaralama", "6136 SKM" gibi suçlardan aranırken Gürcistan'da yakalandıktan sonra 2 Mayıs 2020'de Türkiye'ye iade edilmesi sağlandı. Firari Barış Boyun liderliğindeki örgütün yöneticisi olduğu belirlenen Yusuf Günaydın hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten öldürme", "nitelikli yağma kasten yaralama", "6136 SKM" gibi suçlardan geçmişte 6 defa adli işlem yapıldı. Uluslararası düzeyde "yağma" suçundan hakkında kırmızı bülten çıkarılan zanlı, Gürcistan'da yakalanmasının ardından 17 Ekim'de Türkiye'ye iadesi yapılarak tutuklandı. Ulusal düzeyde faaliyet gösteren Sarallar organize suç örgütü üyesi Zafer Saral hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "yağma", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "6136 SKM", "TCK 191", "nitelikli yağma", "taksirle yaralama" suçlarından geçmişte 6 defa adli işlem yapıldı. Uluslararası düzeyde "kasten öldürme" suçundan hakkında kırmızı bülten bulunan Saral, Kuzey Makedonya'da yakalanarak 25 Haziran 2021'de Türkiye'ye iade edildi ve tutuklandı.