05 Mayıs Pazar 2024

Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu! Cevdet Yılmaz'dan memur ve emekli zammı açıklaması

Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu! Cevdet Yılmaz'dan memur ve emekli zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret, emekli maaşları ve genel ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan asgari ücrette ilk toplantı tarihi de netleşti.

 

Asgari ücrette zam maratonu başlıyor. İlk görüşme tarihini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık tarihinde toplanacağını açıkladı.

 

Hükümet, işçi ve işveren tarafının katılacağı Komisyon toplantılarında asgari ücrete ilişkin veriler ele alınıp zam oranı belirlenecek.

 

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zam, diğer çalışanlar için de belirleyici olacak.

 

Asgari ücretle birlikte birçok kalemde de değişiklikler yaşanacak ve alınan ücretler armış olacak.

 

Cevdet Yılmaz ayrınca Troy kart konusuda da açıklama yaptı:

 

TROY KART KONUSU

Merkez Bankamızın yine üzerinde çalıştığı bu Troy kart konusu. Troy dediğimiz, Türkiye'nin ödeme sistemi biliyorsunuz. Bu troy kartta uzun zamandır Merkez Bankamızın çalıştığı bir konu yüzde 51'i Merkez Bankası'nın troy kartın. Geriye kalan yüzde 49 da ağırlıklı kamu bankaları olmak üzere 13 bankamıza ait. Bu ödeme sistemleriyle yurt dışına giden kaynak 500 milyon dolar civarında her yıl. bu da bize indirimli fiyat uyguladıkları halde. Yani onlar uygulanmasa indirimli fiyatlar çok daha büyük maliyetler olacak. Dolayısıyla bu Troykart gibi yerli milli ödeme sistemlerinin devreye girmesi yine cari açık perspektifiyle ülkemizde bu kaynakların kalması açısından önemli. Son dönemlerde de bir hızlı gelişim görüyoruz doğrusu bu Troy Kart'ta. Önümüzdeki dönemde inşallah daha da artar. Bu tür bir takım açılımları da gerçekleştiriyoruz. Yine ihracatçıyı önemsiyoruz. Az önce bahsetmiştim başlangıçta. Bütün bunları yaparken yatırım, ihracat, istihdam bunları gözeterek yapacağız diye konuşmuştum Cumhurbaşkanımızın çizdiği perspektifte.

Yeni Yorum