17 Mayıs Cuma 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Çiftçi Destek Kredisi' müjdesi: Kişi başı 250 bin TL verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Çiftçi Destek Kredisi' müjdesi: Kişi başı 250 bin TL verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda çiftçi ve üreticilere müjdeleri peş peşe sıraladı. Çiftçi destek kredisi müjdesi veren Erdoğan, "Çiftçilerimize kişi başına 250 bin TL'ye kadar kredi verilecek. 36 ay vadeli olacak. "dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

Toprak asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruyor. Biz de toprağımıza ve çiftçimize sahip çıkmanın öneminin farkındayız. Toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir. 

 

Tahıl sevkiyatının sekteye uraması açlık tehdidini ortaya çıkardı. Türkiye olarak yürüttüğümüz tahıl sevkiyatını başlatarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile kurumları birlikte değerlendiriyoruz.  

Politikalarımızı ekosistemi gözeterek oluşturuyoruz.Çiftçiden tüketiciye uzanan aşamanın hiçbir halkasını atlamadan sistem bütün olarak geliştirecek adımlar atıyoruz. 

 

Tarım arazilerinin topluılaştırılömasından, meraların korunmasından her aland sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terlerinin klarşılığını alabilmesini hedefliyoruz. 

 

ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLERE DESTEK

 

Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçirexceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. 

 

Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır. 

 

İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredimiz. Tarımsal kredinin üst limiti 15 milyon lira. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir. 

 

Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan kredi alanlara Ziraat Bankası uygun kredi verecek. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır. 

 

Ziraat Bankası'nın tarım kredilerindeki takip oranlarının yüzde 1'in altında olması ödemelerini hassasiyetler yaptıklarını gösteriyor. 

Yeni Yorum