28 Nisan Pazar 2024

Koç'a İsrailli ortak! Nayax, Koç Holding’e ait Düzey ile iş birliği kararı aldı

Koç'a İsrailli ortak! Nayax, Koç Holding’e ait Düzey ile iş birliği kararı aldı

İsrailli iki girişimcinin kurduğu ödeme sistemi Nayax, Koç Holding’e ait Türkiye’nin en büyük tüketim sektörü ağına sahip şirketi Düzey ile iş birliği kararı aldı.

 

Koç Holding'in hızlı tüketim sektörünün en büyük şirketi Düzey, kendi alanında bölgenin en büyük firmalarından biri olan İsrailli ödeme sistemi şirketi Nayax ile ortaklık kararı aldı. 1975 yılında kurulan 8 bölge müdürlüğü, 62 alt bayi ve 70 mobil bayisiyle Türkiye çapında 200 bin satış noktası bulunan Düzey ile ortaklık kararı alan Nayax, ABD borsasına işlem görüyor.

 

Nayax cihazlarının halka açık yerlerdeki otomatlara ve Türkiye genelindeki Koç Holding fabrika lokasyonlarına kurulumuyla başlayan bu ortaklık, ileri ödeme ve telemetri teknolojilerine, sadakate sahip on binlerce üniteyi getirme potansiyeliyle Avrupa'daki lokasyonlara da yayılacak. Nayax ve Düzey'in iş birliği, ofis ve fabrika gibi kapalı döngüdeki tüketiciler için daha sorunsuz ödeme deneyimleri yaratacak. Nayax'ın Nova Market otomatik ödeme kiosku geçtiğimiz günlerde Koç Holding'in 3 bin çalışanının bulunduğu TokenFlex lokasyonlarından birinde kuruldu. Nayax Satış Direktörü Eran Bar, "Bu stratejik ortaklık, otomat pazarındaki küresel lider konumumuzu sağlamlaştırıyor ve pazar payımızı büyütmeye devam etmemizi sağlıyor. Öncü teknolojilerimiz, müşterilerimize olan bağlılığımız ve yenilikçi zihniyetimiz, hem operatörler hem de tüketiciler için ticareti basitleştirme hedefimize ulaşmamızı sağlıyor” dedi.

 

TEL AVİV VE NASDAQ BORSALARINDA İŞLEM GÖRÜYOR

 

patronlardunyasi.com’un haberine göre; Otomat, gözetimsiz ve diğer perakende sektörleri için nakitsiz, telemetri, yönetim, izleme ve iş zekası (BI) ürün ve hizmetleri sunan küresel bir fintech şirketi olan Nayax, 2005 yılında Tel Aviv'de Yair Nechmad (CEO) ve David Ben Avi (CTO) tarafından kuruldu.  Genel merkezi İsrail'in Herzliya kentinde bulunan Nayax'ın Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Japonya, Çin, Avustralya ve Yeni Zelanda’da ofisleri var. 2022 yılında Mastercard Avrupa İhraççı Lisansı ödülü alan Nayax, 2021 yılında Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'nda (TASE) bir teknoloji şirketinin şimdiye kadarki en büyük Halka Arzını yaptı. 2022 yılında şirket, ABD’deki Nasdaq Borsası'nda işlem görmeye başladı. Nisan 2014'te Nayax, Maryland merkezli InOne Technologies LLC'yi satın aldı ve şu anda Nayax Ltd.'nin ABD'deki yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Temmuz 2016'da Nayax, VendSys'i, 2017'nin başlarında ise Avustralya'daki VendCheck'i, 2020'de Tel Aviv merkezli bir dijital ödeme girişimi olan Modularity'yi, 2021'de ise İsrailli teknoloji girişimi Weezmo'yu satın aldı.

Yeni Yorum