07 Mayıs Salı 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı: Restoran, kafe ve pastanelerde zorunlu olacak!

Resmi Gazete'de yayımlandı: Restoran, kafe ve pastanelerde zorunlu olacak!

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; 1 Ocak’tan itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat yayımlama zorunluluğu getirildi. Karar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. 

 

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

GİRİŞ KAPISI VE MASALARA KONULACAK

 

Karara göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak.

 

LOKANTA, RESTORAN, KAFE VE PASTANELERDE YENİ DÖNEM

 

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

 

FİYAT LİSTESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

 

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

Yeni Yorum