09 Mayıs Perşembe 2024

2015-2023 yılları arasında trafik kazalarındaki can kayıplarında keskin düşüş

2015-2023 yılları arasında trafik kazalarındaki can kayıplarında keskin düşüş

2016-2023 yılları arasında İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde nüfus ve araç sayısının artmasına rağmen kara yollarında alınan tedbirler, yürütülen kampanyalar ve uyarılar sonucunda ölümlü trafik kazalarında keskin bir düşüş yaşandı.

(2022 yılın ilk 10 ayı)


İçişleri Bakanlığının trafik terörünü önlemeye yönelik son yıllarda yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. İçişleri Bakanlığınca trafik terörü ile mücadele kapsamında art arda alınan yeni tedbirler, kamuoyunu bilinçlendirmek için hayata geçirilen farkındalık kampanyaları sayesinde trafik kazaları ve kazalara bağlı can kayıplarında azalma meydana geldi. 2015’te 7.530 olan trafikteki ölümler 2022 sonu itibariyle 5.229’a düştü. Buna bağlı olarakta can kayıpları da azaldı.

ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI YÜZDE 34,7 AZALDI

 

İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2015-2022 yılları arasında ülke genelinde ‘ölümlü trafik kazalarında’  yüzde 34,7'lik azalma görüldü.

TRAFİK KAZALARINDA KAZA YERİ CAN KAYBI %36,3 DÜŞTÜ

 

Emniyet ve jandarma trafik birimleri tarafından her yıl yapılan değerlendirmeler sonucu alınan yeni tedbirler sayesinde trafik kazalarında ‘kaza yeri can kaybı’ ise yüzde 36,3 azaldı.

TRAFİK EGİTİMLERİ

 

7 yıllık dönem içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik birimlerince 'Yaşam İçin Kısa Bir Mola', 'Yaşam Tüneli' gibi bir çok projeler hayata geçirilmiş, 32 yeni ‘Çocuk Trafik Eğitim Park’ları inşa edilmiştir.

Son 5 yılda kusurlu olarak en fazla trafik kazasına karışan 42.342 araç sürücüsüne “Güvenli Sürüş Kuralları Eğitimi” verildi. 

2010 yılından itibaren ise 49.491.801 kişiye eğitim verildi.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE KAZALAR AZALDI

 

Araç yoğunluğunun fazla olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir'de trafik güvenliğini önceleyen kampanyalar, tedbirler, teknoloji, eğitimler ve farkındalığın artırılması sonucu meydana gelen trafik kazalarındaki düşüşler de dikkati çekti. 

"EN SEVDİĞİMİZ RAKAM SIFIRDIR”

 

Her bayram öncesi yurtta trafiğin yoğun olduğu bir çok kavşakta trafik denetimi teftişi yapan İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdi. Ayrıca Soylu trafikte "dezavantajlı grup" olarak adlandırılan çocuk, yaşlı ve engellilerin katılımı sağlanarak gerçekleştirdiği etkinliklere yaya farkındalığını artıracak etkinliklere öncülük yaptı.

 

Bu bağlamda Soylu, Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, "Her zaman söylediğimiz bir söz var: Trafik kazalarında 1 bizim için büyük bir rakamdır, en sevdiğimiz rakam da 0'dır.” diyerek insan hayatına verdiği önemi vurgulamıştı.

Yeni Yorum