14 Mayıs Salı 2024

2016-2023 yılları arasında terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyesine indi

2016-2023 yılları arasında terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyesine indi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen tarihin en etkili terörle mücadele faaliyetleri sayesinde, terör örgütüne katılım tarihinin en düşük seviyesine geriledi.

 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özellikle İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve istihbarat birimlerinin başarılı çalışmaları sayesinde terörle mücadelede en etkin dönemin 2016-2023 yılları arasında yaşandığı aşikardır. 

 

Gerek sahada gerekse ikna çalışmalarıyla yürütülen operasyonlar neticesinde terör örgütleri bitme noktasına gelmiş, buna bağlı olarak Türkiye’de bölgesel kalkınma, yatırım faaliyetleri, turizm, eğitim hatta spor alanında topyekün bir kalkınma sağlanmış terör örgütlerine giden paralar artık devletin ve milletin cebinde kalmıştır.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GELDİ

 

Geçtiğimiz 7 yılda terör örgütlerine, eylem ve katılım alanlarında büyük bir darbe vurulmuş, 2014 yılında örgüte katılım 5.558 iken, 2022 yılının sonu itibariyle bu sayı 57'ye düşürülmüştür.

“TEMEL HEDEF, İSTİKRARLI İÇ GÜVENLİK HEDEFİNE SAHİP ÇIKMAK VE ONU SÜRDÜRMEKTİR”

 

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline ithafen; tarihin en etkin terörle mücadele döneminin yaşandığını belirterek, “Her bir başlıkta tarihi başarılara imza attık. Evden hırsızlık günlük ortalamasını 282’den 164’e çektik. Uyuşturucu madde bağlantılı ölümler 941’den 270’li seviyelere geldi. Terörle mücadelede tarihin en güçlü seviyesine gelindi. Örgüte katılım, eylem, örgütün sınır içerisinde eleman sayısı tarihin en düşük seviyelerine geldi. Geçen sene terör örgütüne sadece 57 kişi katıldı. Siber suçlarla mücadele kapasitemizi uluslararası seviyeye taşıdık. Polis ve Jandarma Arama Kurtarma birimini kurduk. Bu çocuklar 6 Şubat’taki afette tam bin 151 vatandaşımızı enkaz altından sağ çıkardılar. Türk Polis Teşkilatımızın, Jandarmamızdan, Sahil Güvenliğimizin ve İçişleri Bakanlığımızın temel hedef, istikrarlı iç güvenlik çizgisine sahip çıkmak ve onu sürdürmektir” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Yorum