27 Nisan Cumartesi 2024

2018’den 2023’ün Nisan ayında kadar sınır dışı edilen yabancı suç örgütü üyeleri

2018’den 2023’ün Nisan ayında kadar sınır dışı edilen yabancı suç örgütü üyeleri

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’nun sosyal medya hesabı X’ten yeni ve eski içişleri bakanlarına yönelik 'organize suç örgütleri'yle ilgili sorularının cevaplarını genelgundem.com olarak sizler için araştırdık.

 

CHP listelerinden milletvekili seçilen DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden "Türkiye yerli ve yabancı çetelerin, uyuşturucu baronlarının oyun alanı" olduğunu iddia ederek İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef gösterdir.

Ayrıca Yeneroğlu, mavi bültenler aranan ve Rusya'da faaliyet gösteren “Thieves in Law” organize suç örgütü yöneticilerinden “Shamil AMIROV” İstanbul’da yapılan “KAFES-15” operasyonuyla yakalandığını paylaşan mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da Türkiye’nin suç örgütü liderleri için cazibe merkezi olduğunu iddia ederek "Peki bu kadar uluslararası suç örgütü neden Türkiye'yi tercih ediyor?" diye sordu.

2016-2023 YILLARI ARASINDA 550 MAFYA TİPİ ÖRGÜT ÇÖKERTİLDİ/ÇÖKERTİLMEYE DEVAM EDİLİYOR!

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yine DEVA Partili İdris Şahin’ın sorularına yanıt veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir anlamda Yeneroğlu’nun iddialarına da cevap vermiş oldu. Yerlikaya, DEVA Partili İdris Şahin’e verdiği yazılı cevapta, suç örgütlerine yönelik birçok operasyonun Süleyman Soylu döneminde başladığını belirtti.

 

Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonları sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor 👇

Ayırca, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görev süresi boyunca 550 mafya tipi organize suç örgütü çökertildiğini, ülke sınırları içerisinde tespit edilen yabancı organize suç örgütü mensuplarının yakalanarak uluslararası kurallara uygun olarak ülkelerine teslim edildiği bilgine de ulaştık.

 

İşte 2018’den 2023’ün Nisan ayında kadar sınır dışı edilen yabancı suç örgütü üyeleri:



Yeni Yorum