02 Mayıs Perşembe 2024

Başbakanlığı bombalayan İBB çalışanından Süleyman Soylu hakkında ‘550 terörist’ yalanı! Talimat Ekrem İmamoğlu’ndan…

Başbakanlığı bombalayan İBB çalışanından Süleyman Soylu hakkında ‘550 terörist’ yalanı! Talimat Ekrem İmamoğlu’ndan…

İBB çalışanı Nuri Başkapan’ın İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu hakkında paylaştığı İBB’deki terör iltisaklı 550 çalışanla ilgili ifadelerin yalan olduğu ortaya çıktı. Başkapan, Soylu’nun “Elimde bir bilgi/belge yok, ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü kapsamında söyledim” dediğini iddia etmişti.

 

Yerel seçim sürecinin başlamasıyla CHP’li Ekrem İmamoğlu danışmanı Murat Ongun eliyle yalan ve iftira ağırlıklı kampanya sürecine başladı. 


RAPOR YARGIDA

 

İçişleri Bakanlığı, 2022 yılının sonunda CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun PKK’nın siyasi uzantısı HDP referansı ile İBB bünyesinde istihdam ettiği 550 terör iltisaklı personelle ilgili müfettiş raporunu yargıya intikal ettirmişti.

 

Seçim sürecinde kendisini aklamak isteyen CHP’li Ekrem İmamoğlu, başbakanlığın önünden ruhsatsız silahıyla 3 el ateş ettikten sonra hakkında işlem yapılan İBB’nin sabıkalı çalışanı Nuri Başkapan üzerinden İçişleri Bakanlığı’nı yalanlama yoluna giderek algı operasyonuna imza attı.

SABIKALI ÇALIŞAN ÜZERİNDEN ALGI GİRİŞİMİ

 

Başkapan, Süleyman Soylu’nun “Elimde bir bilgi/belge yok, ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü kapsamında söyledim” dediğini iddia etmişti.

Paylaşılan belgelerde de dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Başkapan’ın tweetinde iddia ettiği gibi bir ifadesi olmadığı çok açık görünüyor.

 

MAHKEME İFADELERİ DE YALANLIYOR

 

İddia edilenin aksine, Süleyman Soylu avukatı Uğur Kızılca vasıtasıyla mahkemeye yaptığı bilgilendirmede 2021 yılında bahse konu olan çalışanların İçişleri bakanlığının verilerine dayanarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) ve bağlı iştirak şirketlerinde 455 PKK/KCK, 80 DHKP-C, 20 MLKP, 2 MKP ve bazılarının FETÖ ile irtibatlı-iktisatlı olduğunu açıklıyor.

Yeni Yorum