26 Nisan Cuma 2024

#CHP cadı kazanı gibi! #Muharremİnce parti kuruyor, İlhan Kesici adaylık istiyor

#CHP cadı kazanı gibi! #Muharremİnce parti kuruyor, İlhan Kesici adaylık istiyor

CHP’den umudu kesen Muharrem İnce'nin, parti kurma çalışmalarını tamamladığı 15 Eylül'de Hakkari'de parti ismini açıklayacağı iddia ediliyor. Partinin ağır toplarından İlhan Kesici'nin de Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilmemesi durumunda bağımsız olarak aday olacağı belirtiliyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği 37. Olağan Kurultay'ın ardından parti içi çekişmeler daha da kızıştı. Genel Başkanlık için aday olmayan ve konuya ilişkin hiçbir değerlendirmede de bulunmayan Muharrem İnce ile ilgili çarphıcı bir iddia kulislerde konuşulmaya başlandı.

 

15 EYLÜL'DE HAKKARİ'DE DUYURACAK

 

Her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan ve muhalefet eden Muharem İnce'nin partiden umudunu kestiği ve partideki birçok ismin desteğini alarak yeni parti kurmak için kolları sıvadığı belirtiliyor.

 

İnce'nin kendisi ile birlikte hareket edenlerle partiden ayrılacağı ve 15 Eylül'de Hakkari'de yeni partiyi duyuracağı belirtiliyor. İnce'nin Kemalist çizgide bir parti kuracağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

2019'DA DA İDDİA EDİLMİŞTİ

 

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partiden ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddia edilmiş, İnce bu iddiayı hemen yalanlamıştı. İnce, ""Ben bu partiden ayrılamam. Ellerini ovuşturanlar çok beklerler. Ben CHP'nin başarılı olmasını istiyorum" demişti.

 

İLHAN KESİCİ DE GEMİLERİ YAKTI

 

Öte yandan CHP'nin güçlü isimlerinden İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin de, partisinin kendisini Cumhurbaşkanı adayı göstermemesi durumunda 100 bin imza toplayarak bağımsız olarak açıklayacağı adaylığını iddia ediliyor olacak. Kesici'nin adı 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de konuşulmuş, ancak Muharrem İnce aday gösterilmişti.

 

Kaynak: DirilişPostası

Yeni Yorum