30 Nisan Salı 2024

Forbes, dünyanın en güçlü kadınları listesini açıkladı

Forbes, dünyanın en güçlü kadınları listesini açıkladı

İş dünyasının prestijli dergisi Forbes, 2023 Dünyanın En Güçlü 100 Kadını listesini yayınladı. Listede Taylor Swift ve Beyonce gibi bu yıla damga vuran isimler öne çıkarken ilk 100’e girmeyi başaran tek Türk kadını bu yıl da Güler Sabancı oldu.

 

Listenin birinci sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bulunurken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ikinci, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris üçüncü, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ise dördüncü sırada yer aldı. Şov dünyasından başarılı şarkıcı Swift, listeye 5 numaradan giriş yaparken, Beyonce geçen yıl bulunduğu 80. sıradan 36. sıraya yükselmeyi başardı.

 

Listede yer alan terk Türk

 

Geçen yıl listede 81. sırada bulunan iş insanı Güler Sabancı, 77. sıraya yükseldi. Derginin internet sitesinde yer alan açıklamada Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı’nın Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi'nde de Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu hatırlatılırken, European Round Table for Industry'nin (ERT) ilk kadın üyesi olduğu belirtildi. Ayrıca Güler Sabancı'nın, MIT Energy Initiative'in Dış Danışma Kurulu’nda görev aldığı anımsatıldı. 

 

2023 Forbes Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde yer alan ilk 20 isim şöyle:

 

*  Ursula von der Leyen

*  Christine Lagarde

*  Kamala Harris

*  Giorgia Meloni

*  Taylor Swift

*  Karen Lynch

*  Jane Fraser

*  Abigail Johnson

*  Mary Barra

*  Melinda French Gates

*  Julie Sweet

*  Kristalina Georgieva

*  MacKenzie Scott

*  Gail Boudreaux

*  Emma Walmsley

*  Ruth Porat

*  Safra Catz

*  Ana Patricia Botín

*  Carol Tomé

*  Sandy Ran Xu

Yeni Yorum